Kategoriarkiv: København

http://da.wikipedia.org/wiki/K%F8benhavn

Reboot 11: Action!

Action

Dag 2 på Reboot 11 er gået i gang, og der er lige nu lidt stille, der er nok nogen der lige skal op i omdrejninger efter førstedagen (og dagen før, måske). Jeg har heller selv ikke nået at fordøje alt det der skete i går, men jeg har da noteret nogle nøgleord, størstedelen fra Tor Nørretranders glimrende aftenindlæg:

  • Distribuerede systemer virker bedre end decentraliserede (eksempel: World Wide Web med links) — hvilken betydning har det for demokratiet og en venstreorienteret dagsorden?
  • Ny tidsperiode: The Link Age
  • Just Add Daylight
  • Her-og-der-kort — “Here & There Maps
  • Kan en 3D-printer revolutioner fremstillingsprocessen og i sidste endte designrettigheder og copyright?
  • På 100 timer kan man blive god til noget, på 10.000 kan man blive ekspert

Temaet for årets Reboot er “Action”, og allerede inden dag 1 gik i gang i går, have jeg taget det meget bogstaveligt, og fået verdensfirmaet MFD Consult op at køre på WordPress — endelig! Når nu jeg selv skal sige det, synes jeg faktisk det er blevet ganske godt.

Nu mangler jeg sådan set bare at få denne blog op at køre, både i forhold til en WordPress-installation der mangler opgradering, og på det rent indholdsmæssige niveau; der har været temmelig stille her det sidste år.

Jeg kunne altså godt tænke mig at holde fast i det handlingsorienterede tema i den kommende tid, for jeg har allerede fået inspiration til et par projekter, herunder automatisk måleraflæsning og opkaldsinformation via Twitter. Trine-Maria fra Socialsquare havde nogle gode pointer i relation til at fastholde fokus, så selvom jeg ikke er helt sikker på hvordan min hjerne fungerer, kan det være jeg kan lure nok til at klare det alligevel.

Du kan i øvrigt finde nogle løbende #reboot11-kommentarer på min twitter-konto @mortenhf.

NatFilm: SPARQL og Exhibit

Årets Natfilmfestival, den 19. og sidste i rækken, begynder i morgen, og traditionen tro har jeg inviteret en bunke venner i biffen, så jeg kan få set nogle stykker, selvfølgelig under hensyntagen til almindelig programlægningsudfordringer i forhold til kalenderaktiviteter.

Natfilmavisen er god til at få indtryk af de enkelte film, men ikke god til at få overblik af, og hjemmesiden er desværre ikke meget bedre. Sådan har det altid været, og for nogle år siden rykkede jeg derfor koordineringen på nettet (via PHP, XSLT og Redland), naturligvis baseret på semantiske principper og med udgangspunkt i en screen-scraped udgave af natfilmshjemmesiden.

Således også i år, hvor jeg desuden har lavet et hurtigt SPARQL-interface (ved hjælp af kun tre liniers PHP), og et forsøg på at anvende SIMILE’s Exhibit til at give nem adgang — det sidste hjælper måske heller ikke på overblikket, men det er en start.

Hvis så bare de gode folk bag festivalen havde inkluderet links til f.eks. IMDB, så det var muligt at få gang i noget sammenhængende data uden at få skrivekrampe…

Jeg har af måske indlysende årsager kun medtaget de kun Københavnske fremvisninger i udtrækket, men skulle man have et ønske om et komplet datasæt, er det blot at fjerne en enkelt linie i GRDDL-transformationen: natfilm-grddl.xsl.

Ærgeligt nok er det jo sidste gang det er relevant med alt det her, men mon ikke jeg får noget op at køre når den nye sammenlægningsfestival får premiere til næste år…

Weekend på Holmen, dag 3

Søndagens WordPress DK Meetup blev en succes over al forventning. Der var over 40 tilmeldte, og selvom det kun var anslået omkring 30 der mødte op, var det alligevel nok til næsten at fylde Jubiis kantine.

Der blev kodet, nørklet med temaer, installeret plugins, rettet småfejl og småsnakket så det var en lyst, og selv fik jeg ovenikøbet færdiggjort en opdatering af Venus, som bl.a. gemmer sig bag en skal af WordPress og WP VenusPlanet SF.

Det var super.

Tak til René for initiativet og til Jubii for kost og logi.

Ungdomshuset ryddes

Politiet gik her til morgen i gang med at rydde Ungdomshuset — tilsyneladende med en massiv indsatsstyrke, selv på Østerport station var der kampklædte betjente.

Medierne er naturligvis i fuld gang, men TV2 News kan dog ifølge Balder ikke få deres helikopter i luften. Til gengæld er der begyndt at komme billeder på flickr tagget med ungdomshuset.

Selvom Ungdomshuset har planer for de næste dage, markerer dette alligevel en foreløbig afslutning på en sag, som slet ikke burde være kommet dertil. De ansvarlige politikere kan forsøge at gemme sig bag juraen, men faktum er, at der i en by som København skal være plads til den slags (lovlige) aktiviteter, Ungdomshuset har stået for.

Alternativet er et kønsløst, kedelig og konformerende samfund.

Opdatering: Sebastian Dorset har en tankevækkende kommentarer til flyveforbuddet.

WordPress DK Meetup

Jeg havde oprindeligt svaret “Måske”, men da jeg nu fik en påmindelse tilsendt, og kunne se at der var plads i kalenderen, har jeg ændret mit svar til et “Ja”: WordPress DK Meetup — på søndag kl. 11:00 hos Jubii.

Det ser ud til at vi bliver i omegnen af 30 stykker med interesse i WordPress, hvadenten der måtte være som blogger, nørd eller bare nysgerrig.

Egentlig er emnet WordPress 2.1, men selvom jeg ikke har opgraderet fra 2.0.7 endnu — og faktisk heller ikke har planer om det — regner jeg med at det nok skal blive interessant alligevel. Det bliver sikkert også en del korridorsnak, så det går nok ikke helt op i databaser, plugins og temaer…

Rundt om København med links

Der er skarp konkurrence om de københavnske (for-)brugere for tiden.

For nogle måneder siden slog MitKBH de virtuelle døre op for deres bidrag i konkurrencen om at være alternativet til AOK, og i dag bliver KBH360 lanceret officielt. I modsætning til førstnævnte er sidstnævnte et samarbejde med AOK, men det er ikke klart i hvilket omfang der er overlap i indholdet, eller om det kun er et teknisk samarbejde.

KBH360 ser ikke umiddelbart ud til at tilbyde noget nyt og revolutionerende, men layoutet er betydeligt mere tiltalende end hos MitKBH. Det eneste element der rigtigt adskiller KBH360 fra MitKBH er en lille kasse med eksterne links, så man kan finde vej til stedet:

Som man kan se, er der noget der tyder på, at KBH360 har haft den store pengepung op af lommen, for der er “dybe links” til Krak! De virker ganske vist ikke, men det afholder jo nok ikke Krak fra at opkræve kr. 4.500,- pr. stk. Det fremgår ikke hvor mange steder der er anmeldt på sitet, men et umiddelbart gæt vil være i størrelsesordenen et par hundrede, og det giver jo også en god indtjening for Krak. Hvordan KBH360 har tænkt sig at skabe indtægter fremgår ikke.

Der er i forvejen integrerede kort fra Google på siden, så hvorfor det skulle være nødvendigt med et link til Krak er mig en gåde. Folkene bag burde gå foran og droppe Krak.

Blogforum2

Der er blogforum2 på søndag i Københavnstrup, og alle de andre børn kommer, så jeg vil også være med.

Du skulle også tage og kigge forbi, det foreløbige program ser faktisk ganske godt ud.

Jeg har haft kryds i kalenderen gennem længere tid, og når nu jeg kun kunne være med på wikien og ikke til planlægningsmøderne, må jeg hellere gøre mig gældende når der skal spilles bingo (?) og drikkes øl. Og inden. Eller noget.

tt:

Titelforsvar

Der var quiz på Wascator igen i går.

Sidste gang vandt vi — og gangen før blev vi nummer to, så forventningerne var naturligvis i top. Det blev resultatet ikke, det endte med en sjetteplads blandt otte deltagende hold!

Vi begyndte ellers fint med en delt førsteplads i først runde, for derefter at dumpe ned på tredjepladsen efter anden runde (der bl.a. indeholdt et spørgsmål om den tidligere quizmaster Torben Sangild). Det var den tredje runde der tog pusten fra os, med sine mange obskure musikrelaterede spørgsmål, f.eks. om et norsk dødsmetalband og om punk i 70’erne…

Bonusrunderne havde vi heller ikke held med, og da holdet med svigerinden endte som nummer to, var det som om at glide ned i et sort hul af klæbrig apati.

Vi fik spist præmien fra sidst og drukket den glimrende tilhørende økologiske hvidvin, et par høkerbajere blev det også til, men alt i alt var det en skuffende aften. Det kan godt være de siger det gælder om at være med, men der er altså ikke noget som at vinde…