Kategoriarkiv: Mac

Weekend på Holmen, dag 3

Søndagens WordPress DK Meetup blev en succes over al forventning. Der var over 40 tilmeldte, og selvom det kun var anslået omkring 30 der mødte op, var det alligevel nok til næsten at fylde Jubiis kantine.

Der blev kodet, nørklet med temaer, installeret plugins, rettet småfejl og småsnakket så det var en lyst, og selv fik jeg ovenikøbet færdiggjort en opdatering af Venus, som bl.a. gemmer sig bag en skal af WordPress og WP VenusPlanet SF.

Det var super.

Tak til René for initiativet og til Jubii for kost og logi.

Hukommelse

Så fik vi endelig mere RAM til den nye maskine — men først efter have bestilt en gang til, fordi jeg havde været for hurtig første gang: Det kan altså ikke lade sig gøre at få 240-pins RAM presset ind et sted der er beregnet til 200-pins RAM…

Før:
512M

Efter:
2G

Ikke bare bliver det rart at kunne lege med iMovie uden problemer, det ser også pænt og fint symmetrisk ud.

Skiftetidsudfordringer

Som hintet til den anden dag havde vi bestilt en MacBook Pro — den ankom fredag aften, og siden da har vi forsøgt os udi disciplinen “skift”.

Udover kvaler med tastekombinationer — det kommer til at tage et stykke tid at kunne skrive “@” uden at tænke, og PageUp/PageDown er tilsyneladende ikke trivielt — er der nogle helt grundlæggende ting man skal vænne sig til, f.eks. den med skraldespanden. Det hjælper dog at man har prøvet det før, selvom det ligger mere end et årti tilbage.

Desuden er der ting man bare undrer sig over: Programinstallation fra disk-images foregår nemt og smertefrit — når altså man har luret hvordan det skal gøres. Efter download af f.eks. OpenOffice, bliver man præsenteret for hvad der ligner en dialogboks, med et ikon der kan flyttes lidt frem og tilbage:

OOo.dmg

Når man ikke kender til konceptet i forvejen, er det ikke soleklart, at man skal trække ikonet til mappen med programmer (eller deromkring). Der kunne den nok så berømte Mac-grænseflade godt trænge til en opdatering.

Der er dog nogle programleverandører der har luret den:

Adium.dmg

Sådan skal det gøres.