Kategoriarkiv: Medier

Reboot 10, dag 1

Reboot 10

Den første dag på Reboot 10 lakker mod enden — det står lige nu 1-0 til Spanien — og i modsætning til andre (clausd, Dalager og Las Pommes) var det ikke en dag jeg havde planlagt i detaljer. Faktisk var kun udgangspunktet på plads, resten fulgte løbende i takt med det opdaterede program.

Det endte dog som sædvanligt med et resultat jeg kan være tilfreds med, selv ikke katteblogskontroverser kan trække ned:

Preboot
Kanalrundfart og slagterens bedste på Halvandet.
Howard Rheingold
Smart Mobs — og de ikke så smarte.
Free Government Data
Peter Parkes om baggrund og muligheder for frie data fra det offentligt, forhåbentlig med senere opfølgning fra Dalager og andre i nærheden af OIOREST.dk.
Common Enterprise: Building a Business on Free Data
Nick Black fra CloudMate om hvilke udfordringer der er tilbage når datagrundlaget er frit — eller i hvert fald tilgængeligt, uanset om det er som information eller uden mening.
Individuality, belonging, and scalar freedom
Stowe Boyd, på det seneste “kendt” for bl.a. twitpitch, med et delvist pessimistisk syn på stammer og edglings.
Infrastructure gratis & libre
Der er — og vil være — nok båndbredde (undtagen på Reboot), sagde David S. Isenberg, men hvem skal betale?
Digital Activism
Caroline Nellemann fortalte om den iranske blåkosfære, som også med sit fokus på bl.a. religion adskiller sig en hel del fra den danske af slagsen.
Cultural angst and the end of free communications? FRA
Oscar Swartz opdaterede os på det seneste fra den anden side af Øresundsbron — den svenske blåkosfære har haft held med at sætte dagsordenen i forhold til overvågning, desværre dog indtil videre uden praktisk resultat.
On the internet of things
Fra Violet kom Rafi Haladjian og fortalte om Nabaztag, en net-forbundet dims der engang havde en prominent placering på min ønskeliste — det lykkedes ham dog ikke at forbinde sig til mig.
Free press, free speech
Dan Gillmor tilbage på Reboot med en opdateret status — han er optimistisk, selvom det kan blive en rodet affære over de næste år: Alting tyder på at både journalister og border-ditto nok skal få styr på det hele.

I morgen er der endnu en dag…

Travle blogdanskere?

Danmarks Statistik har undersøgt danskernes brug af internet, herunder også omfanget af bloggerier.

Konklusionen er tilsyneladende, at næsten hver tiende dansker skriver blog, men som Morten Gade pointerer, er det nok ikke helt rigtigt. Der er formentlig lidt begrebsforvirring inde over, og i hvert fald er vel usandsynligt, at næsten hver anden der har læst en blog også skriver en selv.

Andreas Saugstrup har fundet frem til grunddata fra Statistikbanken, så man selv kan eksperimentere lidt — fint i overensstemmelse med temaet på årets Reboot: Free.

Mashups er farlige

Det tidligere omtalte valgkampsmashup fra SF, Find Villy, har vist sig at have en uventet sideeffekt: Det har været muligt for nogle ingeniørstuderende m.fl. at lure, hvor hurtigt Villy har kørt i sin kampagnebil — og tilsyneladende er det til tider gået lidt for stærkt, i hvert fald i forhold til fartgrænserne.

Hvis vi et øjeblik ser bort fra, at der er en vis usikkerhed i målinger og registreringer, illustrerer sagen vist først og fremmest, at mashups har den fine egenskab, at man kan bruge dem til bl.a. at skabe nye mashups — og i dette tilfælde altså til at faktatjekke en politiker…

Faktatjek har om noget været det netop overståede valgs tema, desværre har det bare været petitesseafdelingen der er blevet undersøgt, ingen af de grundlæggende påstande om samfundets tilstand er blevet underkastet et kritisk blik.

Luftbåren prævention?

Der er formentlig ingen sammenhæng mellem de to nedenstående nyheder fra dagens aviser, men måske alligevel Statens Luftfartsvæsen og Sundhedsministeriet bør indgå i et joint venture?

Singapore Airlines beder flypassagerer om ikke at dyrke sex om bord på deres nye superjumbo, Airbus A380.

Kastrup-nødlanding skyldtes glemt gummi

Mon ikke man iøvrigt kan forudse at “en kastrup-nødlanding” kommer til at få en helt bestemt betydning fremover?

Om blogs og sociale medier

Når man en gang imellem kommer til at halte bagud med omtalen af hvad der foregår rundt omkring, opdager man pludselig sammenhænge man ellers ikke ville have set — find selv den røde tråd:

Åben Information

Dagbladet Information har relanceret sig selv, og som Comon.dk skriver, har de gjort det med manér: Ikke nok med at de nu kører på en open source platform, nemlig Drupal, de har også taget initiativ til The Open Source Newspaper der skal promovere platformen, og oven i det hele har de åbnet arkiverne, og dertil gjort det muligt at kommentere på alle artiklerne, så den mindst ringe avis er nu også den mindst ringe web-avis.

Det er dog ikke lutter lagkage det hele, Tore påpeger at det nye Information kun er for seende, men alligevel: Godt gået, Information!

Italesætning

Det er ikke altid man lægger mærke til det, men det sker at sproget pludselig bliver brugt på en lidt anden måde, og små tilsyneladende ubetydelige ord sniger sig ind.

Jeg diskuterer gerne bøger med den nuværende statsminister, siger Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt i Berlingske Tidende.

Det er naturligvis tildels en bevidst handling fra Helle Thorning-Schmidts side, men selvom det er et direkte citat, er det alligevel lettere overraskende, at det lille ord “nuværende” forblev intakt hele vejen til Berlingerens trykpresse.

Det lover godt for fremtiden.