Kategoriarkiv: Nørrebro

http://www.2200.dk/

Ungdomshuset ryddes

Politiet gik her til morgen i gang med at rydde Ungdomshuset — tilsyneladende med en massiv indsatsstyrke, selv på Østerport station var der kampklædte betjente.

Medierne er naturligvis i fuld gang, men TV2 News kan dog ifølge Balder ikke få deres helikopter i luften. Til gengæld er der begyndt at komme billeder på flickr tagget med ungdomshuset.

Selvom Ungdomshuset har planer for de næste dage, markerer dette alligevel en foreløbig afslutning på en sag, som slet ikke burde være kommet dertil. De ansvarlige politikere kan forsøge at gemme sig bag juraen, men faktum er, at der i en by som København skal være plads til den slags (lovlige) aktiviteter, Ungdomshuset har stået for.

Alternativet er et kønsløst, kedelig og konformerende samfund.

Opdatering: Sebastian Dorset har en tankevækkende kommentarer til flyveforbuddet.

Titelforsvar

Der var quiz på Wascator igen i går.

Sidste gang vandt vi — og gangen før blev vi nummer to, så forventningerne var naturligvis i top. Det blev resultatet ikke, det endte med en sjetteplads blandt otte deltagende hold!

Vi begyndte ellers fint med en delt førsteplads i først runde, for derefter at dumpe ned på tredjepladsen efter anden runde (der bl.a. indeholdt et spørgsmål om den tidligere quizmaster Torben Sangild). Det var den tredje runde der tog pusten fra os, med sine mange obskure musikrelaterede spørgsmål, f.eks. om et norsk dødsmetalband og om punk i 70’erne…

Bonusrunderne havde vi heller ikke held med, og da holdet med svigerinden endte som nummer to, var det som om at glide ned i et sort hul af klæbrig apati.

Vi fik spist præmien fra sidst og drukket den glimrende tilhørende økologiske hvidvin, et par høkerbajere blev det også til, men alt i alt var det en skuffende aften. Det kan godt være de siger det gælder om at være med, men der er altså ikke noget som at vinde…

Back in the ‘hood

Skal slå et par timer ihjel på Nørrebro, og det går op for mig, hvor rart det er at være tilbage.

Efter flytningen til Hvidovre har jeg ganske vist været forbi en del gange, men det har været i hurtigt tempo, og ofte lukket inde i et mødelokale.

Stemningen er altså helt speciel, også her på Laundromat, hvor det er blevet til en klassisk caféburger:

Grillburger

Man føler sig lidt som gæst, når man sådan kommer udefra.

Men rart er det.

SF-kandidater

Der er blevet offentliggjort Urafstemingsresultater for SF’s opstilling af kandidater til Regionsrådet for Hovedstadsregionen og Borgerrepræsentationen i København.

Det ser rigtig godt ud.

Ikke kun fordi {SF Nørrebro} har haft et godt valg og fået en kandidat med i toppen af begge lister (Marie Fugl og Signe Goldmann), og dermed skulle have en rigtig god chance for at blive repræsenteret, men også fordi kønsfordelingen er fremragende — de første fem kandidater til BR er kvinder, og skulle SF få samme antal pladser som nu, bliver det til 6 kvinder ud af 9.

SF-Nørrebro på nettet

Den har været længe undervejs, alt for længe, men nu er den her: SF-Nørrebros hjemmeside og weblog.

Fra begyndelsen var der lagt op til en lille samling statiske sider, efterfulgt af idéer om brug at et CMS af en eller anden slags, dernæst et ambitiøst projekt baseret på det Semantiske Web, og endelig en samling dynamiske sider med en blog centralt placeret.

Det endte med en løsning baseret næsten udelukkende på WordPress — ganske vist er der behov for en tilføjelse i form af noget kalenderfunktionalitet, men selv de “statiske” sider er drevet af WordPress, og designet har kun krævet få ændringer (i form af tilføjelser af nogle ekstra elementer her og der) udover selve CSS-arbejdet. Lige netop layoutet har til gengæld været lige nøjagtig så problematisk som sædvanlig, hvis bare Internet Exploder ikke var så fejlbehæftet…

Nu må vi se hvordan det udvikler sig og hvor det bærer hen.

Valgkampsforberedelse

Valgkampen er jo allerede gået i gang, først og fremmest på TV, politikerne kappes om at komme først med de samme løfter, og så er de begyndt at stege hidtil usete mængder valgflæsk: Allerede på andendagen var man ude med “tilbud” (læs: tomme løfter) om hjælp til ofre for massefyringer, og dankort-gebyret er man også begyndt at trække i land på.

På internettet er spinkontrol.dk allerede lukket ned igen, og rundt omkring får SF’s weblogs godt med opmærksomhed, ikke mindst takket være {Lisbeth Klastrup}, hendes nye Walgblog og hendes optræden i Politiken:

Se også: Marie Daugaard — folketingskandidat i København.

Imens er vi nogle der forsøger at skabe lidt opmærksomhed om alternativerne, først og fremmest på det lokale plan:

image-05: Ole Riisgaard
image-7

antal_cykler−−;

Øv.

Min cykel er blevet stjålet. Igen. For tredje gang (eller er det fjerde gang?) på godt 6 år på Nørrebro.

Nu skal jeg jeg så have meldt det til politiet og forsikringen, og overvejet hvilken cykel jeg skal anskaffe mig istedet. Én ting er dog sikkert: Det bliver ikke igen en cykel fra Cykelhandlerkæden. De leverer for dårlig kvalitet og service, f.eks. solgte de mig en cykel som ikke kan tåle frostvejr!

Jeg tror det bliver en Jensen.