Kategoriarkiv: Hvidovre

http://en.wikipedia.org/wiki/Hvidovre

Håb!

SF’s generelle pay-off på plakater og andre propagandamaterialer er “Det ku’ være så godt!”, og selvom udtrykket indeholder en vis portion kritik, er det dog først og fremmest håbefuldt.

Håb var også nøgleordet i SF Hvidovres valgkamp, for der var trods alt ingen der forventede, at fremgangen ville blive så markant, at det blev til fire pladser i Kommunalbestyrelsen.

Ikke desto mindre var det netop hvad der skete, og nu da konstitueringen også er faldet endeligt på plads — uden det helt store drama — står det klart, at jeg er kommet tæt på magten i kommunens Teknik- og Miljøudvalg samt Arbejdsmarkedsudvalg: Hustruen er på plads, og selvom der jo også er andre med indflydelse, er det vist ikke urimeligt også at håbe på forandring.

Katrine Høybye Frederiksen, Medlem af kommunalbestyrelsen for SF i Hvidovre Kommune

Det bli’r så godt!

Familiekandidat

Der er nu under 3 uger til kommunal- og regionsvalget den 17. november, og valgkampen er godt i gang.

Som altid er jeg med til at stable den lokale SF-kampagne på benene, men denne gang er alligevel lidt speciel: Hustruen stiller op!

En god del af de sidste dages aktivitet har derfor været at klynge trykte udgaver af nedenstående op i de lokale lygtepæle:

Katrine Høybye Frederiksen, Kandidat til kommunalbestyrelsen for SF i Hvidovre Kommune

Det føles alligevel lidt underligt…

Kvalitet?

Det kan være vi stiller for høje krav, men det forekommer mig, at en stor del håndværkere leverer for dårlig kvalitet.

Nogle observationer:

  • Som jeg tidligere har beskrevet, dukkede Glenn fra GrcByg2Tal aldrig op og svarede ikke henvendelser.
  • Formentlig leverede AnneGrete fra Kirke Hyllinge teknisk set det hun skulle, maling af loft og opsætning samt reparation af stuk, men det var ikke perfektionismen der plagede — resultatet omfattede bl.a. adskillige helligdage, stuk der ikke passede, og stuk der ikke var sat ordentligt op.
  • VVS’eren — som ellers var blevet anbefalet — skulle reparere to radiatorer: Ingen af dem virker endnu.
  • Gulvfolkene var ikke lige grundige i rundt i kanterne, kakkelovnspladen var delvis tilsprøjtet med pigment, og der var et par steder hvor både pigmentering og lak tilsyneladende var blevet skrabet af gulvet efterfølgende.
  • Dørene vi har bestilt bliver tilsyneladende forsinket, dog ikke så meget som det oprindeligt var stillet i udsigt…
  • Vores såkaldte totalentrepenør til projekt “varmeregning” var totalkikset — leverede ikke en totalentreprise, men agerede i stedet som kontaktformidler, og kunne i øvrigt ikke vejlede i forhold til løsninger som ellers påstået. Desuden blev Ventilationskanalerne sat skævt op, og med kvartfærdig finish ved hullerne i væggene.
  • Jordvarmeprojektet er en historie for sig selv…

Der er dog også et par enkelte der trække i den rigtige retning:

  • Tømreren Ronnie fra Nørrebro lavede præcis det han skulle, til en fair pris, selv når hans bil blev stjålet.
  • Skorstensfejeren kom forbi så hurtigt det kunne lade sig gøre, og lod uden problemer besøget træde i stedet for det sædvanlige kontrolbesøg.

Har vi bare været uheldige, eller er det virkelig nødvendigt at udpensle, at man gerne vil have gjort arbejdet ordentligt?

Sol ønskes

Politiken skriver at Regnen vælter ned over Sydsverige, og at Sjælland står under vand.

Det kan jeg bekræfte, i hvert fald med en lokal observation: Kælderen.

Det har altså vist sig at være en god idé at jeg klodsede server og UPS lidt op, for selvom papkasser mv. er godt gennemblødte, er der reelt ikke noget af værdi der har taget skade — endnu. Heldigvis havde de tidligere ejere efterladt en 12-volts springvandspumpe, så med lidt ekstra installationsrør a la Storm P. lykkedes det at få det meste af vandet væk, resten er nu overladt til gamle aviser.

Jordbærrene er også begyndt at rådne, så jeg vil følge landmændenes eksempel og kigge længselsfuldt efter sol og tørvejr

Delebiler i Hvidovre?

Delebiler bliver mere og mere udbredte, ikke mindst fordi man både kan spare penge og miljø ved ikke at have en metalklods stående i garagen.

Desværre er der ikke en delebilsordning i Hvidovre hvor vi bor, de nærmeste foreninger er i Albertslund, Rødovre og København, og det er ikke praktisk nok til at være interessant.

Er der mon ikke andre derude, som også ville finde det interessant at kunne deles om en bil — eller flere? Måske vi kunne finde sammen om at starte en forening med centrum i Hvidovre?

Alternativ weekend

En gang i mellem dukker der en weekend op, som adskiller sig mere end normalt fra en gennemsnitlig en af slagsen.

Den forgangne weekend var sådan en — og den begyndte tidligt. Allerede fredag eftermiddag kl. 15:30 faktisk.

Mens man sidder der på arbejdet, sniger der sig pludselig en flok mennesker op på siden af en. Det var tid til polterabend. Så sidder man der med en smule urolig fornemmelse i maven, men heldigvis har man sørget for at omgive sig med venner der ikke tænker i strøgtur, hagesmæk, balloner og kyssetur.

I stedet blev det til en omgang discgolf i Valbyparken, særdeles god mad på Dag H, og naturligvis mere end rigeligt af de våde varer.

Discgolf

Lørdagen blev afskrevet på kontoen for tømmermænd og søvnunderskud, men dog med en enkelt ekskursion til Hvidovre Stationscenter for at uddele æbler og materiale i anledning af SF’s skolestartskampagne.

Søndagen bød på Hvidovre Tour, 50 kilometer på cykel — i konstant regn. Vi klarede os igennem på lige under 4 timer med gode stop undervejs, men jeg håber vejret bliver bedre næste år, for jeg har på fornemmelsen det er en flot rute. Det er dog svært at få øje på når vandet løber ind i øjnene og får kontaktlinserne til at svømme mere end godt er.

Depotstop

Mandagsfoto

Det er altså rigtig rart at have fået have.

Ikke mindst fordi man kan nyde det gode vejr uden at skulle pakke en mindre rejsetaske, men også fordi man kommer lidt tættere på naturen (nogle gange dog næsten lidt for tæt).

Vi udnytter måske ikke haven så meget som vi burde, og vi får heller ikke sat helt så meget skik på den som grundejerforeningen muligvis gerne ville have, men til gengæld får vi skabt et miljø der tilsyneladende passer resten af naturen glimrende:

Gærdesmutte

Hvad jeg først troede var en jernspurv viste sig at være en gærdesmutte, og der er simpelthen et par der har bygget rede mellem vores hindbærbed. Når ikke de synger fra toppen af det lille grantræ i enden af haven, hopper de rundt og udstøder advarselsskrig eller flimrer gennem haven på jagt efter redemateriale.

Det var et stykke hen på aftenen før jeg kom tæt nok på den — det er trods alt en af landets mindste fugle — så lys er der ikke helt nok af. Alt taget i betragtning er det dog absolut tilfredsstillende, ikke mindst gærdesmuttens positur.

Som sædvanligt er det et uredigeret billede, men lige netop dette billede kunne godt bruge lidt justering, det er bare for mørkt.

Teknik og budget

Der var mail fra biblioteket den anden dag:

Fremover vil du modtage følgende meddelelser elektronisk:
– Reserveringsmeddelelse
– Påmindelse 3 dage før lånetidens udløb
– Evt. hjemkaldelse

Den elektroniske service vil løbende blive udvidet med relevante meddelelser.

Ikke ligefrem revolutionerende tiltag, men dog glimrende service-initiativer.

Det specielle er dog, at mailen kom fra Københavns Kommunes Biblioteker, som jeg tidligere har benyttet mig af. Da jeg jo er flyttet Hvidovre, benytter jeg mig nu i stedet af de lokale biblioteker, og der er serviceniveauet ikke helt det samme.

Det blev ellers fornylig foreslået, at man som ovenfor anført skulle have mulighed for at få tilsendt påmindelse (evt. også per SMS mod betaling), når lånetiden var tæt på at blive overskredet.

Desværre valgte man — dvs. socialdemokraterne — at se bort fra hensynet til de andre lånere, som jo ellers nok kunne have gavn af at materialerne blev returneret til tiden. I stedet fokuserede man på en misforstået opfattelse af et lighedsprincip: Hvis ikke alle har mulighed for at drage nytte af tiltaget, skulle ingen have det. Derudover ville forslaget muligvis have indflydelse på budgettet, da antallet af opkrævede gebyrer formentlig ville falde, men selv ikke i forhold til næste års budget var der åbenhed.

Der var naturligvis også såkaldte borgerlige stemmer der mente, at det offentlige ikke skulle hjælpe på den måde — hvis man ikke kan aflevere til tiden, må man betale bøden. Det er formentlig de samme mennesker der finder det urimeligt at opkræve bøder for at overtræde hastighedsgrænser…

Forår!

Det er ganske vist: Det er forår.

Selvom den rigtige forårsduft ikke lige syntes at være ankommet endnu, er det tydeligt at der er et par ekstra par grader på termometeret, og det er som om alle de lokale grønirisker har lagt et par ekstra decibel oveni.

Endelig er der naturligvis klassikerne — vintergæk og erantis, selvom de nu faktisk var der allerede for mere end en måned siden:

image-02

Til gengæld fik jeg så en ordentlig skylle på vej hjem på cykel, men det tror jeg nok alligevel jeg foretrækker fremfor at skulle skovle sne…