Kategoriarkiv: Vejret

Sol ønskes

Politiken skriver at Regnen vælter ned over Sydsverige, og at Sjælland står under vand.

Det kan jeg bekræfte, i hvert fald med en lokal observation: Kælderen.

Det har altså vist sig at være en god idé at jeg klodsede server og UPS lidt op, for selvom papkasser mv. er godt gennemblødte, er der reelt ikke noget af værdi der har taget skade — endnu. Heldigvis havde de tidligere ejere efterladt en 12-volts springvandspumpe, så med lidt ekstra installationsrør a la Storm P. lykkedes det at få det meste af vandet væk, resten er nu overladt til gamle aviser.

Jordbærrene er også begyndt at rådne, så jeg vil følge landmændenes eksempel og kigge længselsfuldt efter sol og tørvejr

Sommertræf

Weekenden bød på SF’s årlige sommertræf på Højskolen Snoghøj.

Som forventet — det var første gang vi var med — var det en ganske fornøjelig og hyggelig oplevelse, med bl.a. rå stemning i Herreværelset, hoppeborg for de mindste og lidt sol mellem bygerne.

Derudover var der naturligvis politiske indslag i form af bl.a. indlæg om Mellemøsten, trafficking (med Balder), integration og så naturligvis det mere populære søndagstopmøde med Helle T, Villy S og Marianne J:

Helle, Villy og Marianne

Sidstnævnte arrangement var dog en smule skuffende — og ikke kun på grund af regnen. Tilsyneladende nægter de Radikale fortsat at tage stilling til ret meget andet end sig selv, og det betyder at det på trods af meningsmålinger der viser tæt løb, stadig ikke er helt klart hvordan udsigterne til et regimeskifte egentlig ser ud.

Der var dog enkelte opløftende momenter, bl.a. da Marianne Jelved brugte det velkendte citat om “de bredeste skuldre skal løfte de tungeste byrder”.

Alt i alt en glimrende weekend, der med god inspiration peger frem mod det kommende års arbejde, både lokalt, regionalt, nationalt og globalt.

Alternativ weekend

En gang i mellem dukker der en weekend op, som adskiller sig mere end normalt fra en gennemsnitlig en af slagsen.

Den forgangne weekend var sådan en — og den begyndte tidligt. Allerede fredag eftermiddag kl. 15:30 faktisk.

Mens man sidder der på arbejdet, sniger der sig pludselig en flok mennesker op på siden af en. Det var tid til polterabend. Så sidder man der med en smule urolig fornemmelse i maven, men heldigvis har man sørget for at omgive sig med venner der ikke tænker i strøgtur, hagesmæk, balloner og kyssetur.

I stedet blev det til en omgang discgolf i Valbyparken, særdeles god mad på Dag H, og naturligvis mere end rigeligt af de våde varer.

Discgolf

Lørdagen blev afskrevet på kontoen for tømmermænd og søvnunderskud, men dog med en enkelt ekskursion til Hvidovre Stationscenter for at uddele æbler og materiale i anledning af SF’s skolestartskampagne.

Søndagen bød på Hvidovre Tour, 50 kilometer på cykel — i konstant regn. Vi klarede os igennem på lige under 4 timer med gode stop undervejs, men jeg håber vejret bliver bedre næste år, for jeg har på fornemmelsen det er en flot rute. Det er dog svært at få øje på når vandet løber ind i øjnene og får kontaktlinserne til at svømme mere end godt er.

Depotstop

Forår!

Det er ganske vist: Det er forår.

Selvom den rigtige forårsduft ikke lige syntes at være ankommet endnu, er det tydeligt at der er et par ekstra par grader på termometeret, og det er som om alle de lokale grønirisker har lagt et par ekstra decibel oveni.

Endelig er der naturligvis klassikerne — vintergæk og erantis, selvom de nu faktisk var der allerede for mere end en måned siden:

image-02

Til gengæld fik jeg så en ordentlig skylle på vej hjem på cykel, men det tror jeg nok alligevel jeg foretrækker fremfor at skulle skovle sne…

Ferietid

Jeg har ferie!

Ganske vist falder begyndelsen på ferien åbenbart sammen med slutningen på perioden med rigtig varmt vejr, men der jo stadig Tour de France i fjernsynet, så mon ikke det går? Hvis så bare det kunne gå lidt bedre for mit Drømmehold, det var lidt en streg i regning at Jens Voigt var for sløv i går…

Det er første gang i mange år jeg har så lang en sammenhængende ferie, næsten 3 uger. Som studerende havde man ganske vist principielt længere ferie, men der var jo altid noget man burde… Det er der for så vidt også denne gang, hvor jeg skal afholde en studiekreds i fotografering på Livø, men det bliver først og fremmest afstressning.

Stockholm

I sidste weekend var Katrine og jeg et smut i Stockholm — ovenpå valget og de foregående 3 travle uger var der rart at komme lidt væk fra hverdagen. Det var en rigtig god og hyggelig tur, Stockholm er en flot by, men også lidt kølig på dette tidspunkt af året, ikke mindst på grund af årets første rigtige snevejr.

image-25

image-28

image-44

image-12

Heldigvis var der så ingen undskyldning for at undlade en god portion cafébesøg — der er nu ikke noget som en god kop kaffe når man syntes man har fortjent det. Til gengæld blev det så ikke til så mange og så gode billeder som jeg havde håbet, men det må der rådes bod på en anden gang, formentlig på en anden årstid, så man ikke får forfrysninger af at eksperimentere lidt.

Nu er hverdagen så ved slå til igen, og det er tid til at få samlet op på alt det der har ligget stille den sidste måneds tid, herunder en del billeder, et par tusinde emails og naturligvis bloggen her, som er blevet lidt forsømt.

Bryllupsstorm

Stormen raser stadig udenfor, men det værste er dog vist tilsyneladende overstået.

På et tidspunkt overvejede jeg at gå ud for at tage nogle billeder, men blev enig med mig selv om, at det nok ikke var det værd, også fordi jeg ikke lige kunne lure hvordan man illustrerer at vinden blæser inde midt i byen, bevægelse er svært at fange. Måske det er nemmere i morgen. Et væltet skilt eller en samling af sammenblæst affald bør det dog være muligt at finde når det er lyst. Ganske vist har der været en del lyde fra bl.a. ting og sager der fløjet hen ad gaden, og et vindue eller lignende der gik i stykker, men antallet af træer der bøjer sig for vinden er begrænset her på stenbroen.

Det er det ikke lidt længere nordpå, hvor mine forældre har været uden strøm siden i eftermiddag. Mindst ét træ er væltet ind i ledningerne, og selve “telefonpælene” har det vist heller ikke for godt. Falck var forbi, og fortalte at man jo kunne ringe til NESA (der var optaget), eller skrive en email! OK, de smilede mens de sagde det, og foreslog at man ringede til en ven — det er rart med en ekstra livlinie…

Endnu længere nordpå var der til gengæld godt nyt tidligere på dagen: Lillesøster skal giftes!