Kategoriarkiv: Sport

Alternativ weekend

En gang i mellem dukker der en weekend op, som adskiller sig mere end normalt fra en gennemsnitlig en af slagsen.

Den forgangne weekend var sådan en — og den begyndte tidligt. Allerede fredag eftermiddag kl. 15:30 faktisk.

Mens man sidder der på arbejdet, sniger der sig pludselig en flok mennesker op på siden af en. Det var tid til polterabend. Så sidder man der med en smule urolig fornemmelse i maven, men heldigvis har man sørget for at omgive sig med venner der ikke tænker i strøgtur, hagesmæk, balloner og kyssetur.

I stedet blev det til en omgang discgolf i Valbyparken, særdeles god mad på Dag H, og naturligvis mere end rigeligt af de våde varer.

Discgolf

Lørdagen blev afskrevet på kontoen for tømmermænd og søvnunderskud, men dog med en enkelt ekskursion til Hvidovre Stationscenter for at uddele æbler og materiale i anledning af SF’s skolestartskampagne.

Søndagen bød på Hvidovre Tour, 50 kilometer på cykel — i konstant regn. Vi klarede os igennem på lige under 4 timer med gode stop undervejs, men jeg håber vejret bliver bedre næste år, for jeg har på fornemmelsen det er en flot rute. Det er dog svært at få øje på når vandet løber ind i øjnene og får kontaktlinserne til at svømme mere end godt er.

Depotstop

Nøgenbordfodbold

Tilsyneladende kunne man i tirsdagens Politiken læse om nøgenbordfodbold:

Nøgenbordfodbold

Det er da også en sportsgren der fortjener sin del af rampelyset — nu har vi længe nok set og hørt om fodbold, volleyball og håndbold, det må være tid til noget nyt (to ryk og en aflevering).

Desuden gør det jo ikke noget at det samtidig vækker minder fra en svunden studietid…

Superbowl

Man kan blive så træt…

Ikke nok med at det nu er et godt stykke ud på natten — eller snart morgen, alt efter temperament — men det blev endnu en gang de halvkedelige New England Patriots der vandt Superbowl. Philadelphia Eagles spillede som man forventer af et NFC-hold, men desværre også nøjagtig lige så risikobetonet.

Heldigvis var jeg ikke alene om oplevelsen — vi var vel et par hundrede stykker på Hotel Mariott, der spiste tex-mex og så bold på fire storskærme, inklusive nogle gode kolleger fra arbejdet. Alt i alt ganske fornøjeligt på trods af tidspunktet, der ikke ligefrem passer godt ind i slutspurten af en valgkamp, men jeg tror desværre ikke jeg vandt vores interne konkurrence, der har løbet gennem sæsonen — måske fintællingen kan hjælpe…

Update: Stillingen efter Superbowl er uafgjort i toppen: 228-228. Probowl-kampen vil være tiebreaker…

Nedsabling, overraskelse og fløjte

De danske håndboldherrer holder for tiden til i Tunis og omegn — der er VM i håndbold.

Efter søndagens sejr over Grækenland — som i dag overraskende vandt over Frankrig — skulle danskerne klare skærene mod Angola. Selvom det før har været svært mod utraditionelle hold, blev det praktisk taget en walk-over, aldrig spændende, og slet ikke en kamp der kunne forhindre zapperi.

Blandt de resterende hold i den indledende runde er værtsnationen Tunesien, som uanset hvad man ellers måtte mene om landet og dets indbyggere, formentlig godt kan skabe lidt spænding, i hvert fald baseret på deres storsejr over Canada.

Til gengæld bør tilskuerne dernede oppe sig lidt, der er temmelig stille — til tider er det eneste man kan høre tilsyneladende en blok- eller tværfløjte! Ikke ligefrem noget der larmer i samme omfang som de norske bjælder.

NFL på Zulu

I denne tid lakker NFL-sæsonen mod enden. Amerikansk fodbold er en lidt speciel sportsgren, som Anders Dahl-Nielsen på et tidspunkt har omtalt som en blanding mellem håndbold og skak. Jeg er ikke helt sikker på det yder alle involverede retfærdighed, men noget er der om snakken.

En ingrediens der under alle omstændigheder ikke fremgår af ovenstående opskrift er amerikanernes sædvanlige rekordhysteri og dertilhørende statistik. Det er simpelthen fascinerende så meget man holder styr på og kan finde frem til lejligheden, f.eks. om kombinationer af temperatur, forudgående kampe, resultater og indsatser.

Zulu har nogle år haft NFL som en fast del af sendefladen, med mindst en kamp hver weekend, ofte to, og enkelte gange fire. Slagets gang under de 3-4 timer lange transmissioner styres — dog ikke med hård hånd — af to nørder, på hver deres måde: Jimmy Bøjgård, også kaldet Falkeøje, og Claus Elming, også kaldet NFLming. Tilsammen udgør de et kommentatorpar der forlængst har opnået kultstatus, ikke mindst på grund af deres engagement.

De har også formået at føre Zulu-ånden ud i det ekstreme, med brevkasse, seere der sender popcorn og adventskranse ind til studiet og den (mindst) ugentlige quiz med fire spørgsmål, som seerne kan indsende svar på i ugens løb. Quizzen er netop baseret på de mange statistikker der vedligeholdes, og senest er konceptet udvidet med online-spil, jævnlige indslag om underlige statistikker og ugentlige top-5 lister.

Quizzen har dog en enkelt lille ulempe: Hvert spørgsmål ledsages af en uhyggelig dårlige fanfare af en omgang muzak, og nu er det gået for vidt med kulten: Denne imitation af en melodi kan nu fås som ringetone! Selvom sæsonen er kort, havde man alligevel set frem til at undvære netop den omgang akustisk forurening, men nej — med bare en anelse “held”, skal man nu nok blive udsat for den løbende hele året rundt, og det formentlig i en kvalitet der bare gør ondt værre.

NFL på Zulu er glimrende, men soundtracket…