Kategoriarkiv: Meme

dada album cover meme

Et fint lille meme til at begynde det nye år med:

 1. The first article title on the Wikipedia Random Articles page is the name of your band.
 2. The last four words of the very last quotation on the Random Quotations page is the title of your album.
 3. The third picture in Flickr’s Interesting Photos From The Last 7 Days will be your album cover.
 4. Use your graphics programme of choice to throw them together, and post the result.

Mit resultat (1, 2, 3, 4):

All Flest Must Be Eaten - One Worth Listening To
Foto: wallatrope

via

Carbondioxid

I dag er det Blog Action Day, og dermed er det blevet tid til at slå et slag for miljøet — uanset om der allerede er nok fokus, og uanset om det hjælper eller ej.

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt har fornylig foreslået personlige CO2-kvoter til alle. Det er en ganske god idé, som også Steen Gade bakker op om — suppleret med SF’s klima-mærke vil det faktisk efterhånden være praktisk muligt for den enkelte at foretage intelligente valg, og også bringe miljøet tættere på markedsmekanismer der vil få det til at give mening i det store billede.

Til gengæld er reaktionen fra Venstre temmelig forudsigelig, det er ikke nemt at gøre et så egoistisk parti miljøbevidst:

»Når det gælder den menneskeskabte CO2, skal vi sætte ind, hvor det batter noget i stedet for at fokusere på, hvad der giver noget symbolpolitisk. Det er ikke på det personlige forbrug, at man henter de store tons CO2,« siger finansordfører Peter Christensen.

Hvorfor er det så lige, regeringen har under stor fanfare har søsat kampagnen “1 ton mindre“, som netop har til formål at få hver enkelt til at nedsætte CO2-udslippet? Er det kun symbolpolitik, når Venstre og regeringen hævder at have fokus på miljøet?

Link til velgørende organisationer

Her er en god idé, som jeg finder er værd at oversætte til dansk og danske organisationer: Link til velgørende organisationer.

Formålet er lige til at gå til: De velgørende organisationer har brug for opmærksomhed, og ved at linke til dem, får de mere af det — både direkte via selve blogindlæggene, og via bedre placeringer på søgemaskinerne. Med lidt held giver det mere synlighed og omtale af organisationerne og deres formål.

Reglerne er simple: Tag en kopi af listen med velgørende organisationer og deres links (snup listen fra den der har tagget dig) og tilføj 5 af dine egne yndlingsorganisationer i bunden af listen (husk at linke med en passende tekst). Sørg til sidst for at tagge 5 af dine blogvenner og offentliggør indlægget. Du kan desuden eventuelt lægge en kommentar eller trackbacke til indlægget der taggede dig. Endelig kan du overveje om ikke der skulle være en af organisationerne der fortjener kontant opmærksomhed fra dig — vi bloggere har jo typisk overskud til at kunne hjælpe med at gøre en forskel.

Her er listen med organisationerne — de 5 første:

Og de første 5 taggede bloggere:

Idé: Skitzzo, via Bill de hÓra

Zeitgeist

I disse dage bliver der gjort status — med inspiration fra Googles Zeitgeist bliver der offentliggjort lister med tendenser og statistikker, som f.eks. hos Jesper Laugesen, og således også her, Zeitgeist for Eksponering 2006:

Top 10 mest besøgte indlæg:

 1. Kur, dag 1
 2. Vis mig din fryser…
 3. Kur, evaluering
 4. Gmail-invitationer
 5. Skrivebordet
 6. UFO?
 7. NFL på Zulu
 8. Vægt
 9. Spam-underholdning
 10. Mandagsfoto

Top 10 mest anvendte søgetermer fra Google (synonymer o.l. udeladt):

 1. vægttab
 2. rigshospitalets stofskiftekur
 3. gmail
 4. 13 dages kur
 5. forår
 6. invitationer
 7. pot
 8. natfilmfestival
 9. blog
 10. ufo

Ikke overraskende er der stor korrelation mellem læste indlæg og anvendte søgetermer…

Bonusinformation: Det suværent mest kommenterede indlæg var Gmail-invitationer med over 60 kommentarer, dog heraf halvdelen mine egne.

Godt Nytår!

Morgenmusik

Ramus skrev for ikke så længe siden om Morgenmusik — han var blevet tagget, men følte sig for fisefornem til at tagge videre. Det må jo betyde at der er nogle virtuelle tags i overskud, så dem snupper jeg lige en enkelt af.

Følgende fem sange har historisk spillet en rolle i mine morgener, men jeg er faktisk ikke helt sikker på, at de stadig vil være de bedste valg, hvis nogen en dag skulle have brug for at vække mig:

 • Whigfield: Saturday NightDenne blev brugt som en afart af morgenterror under arbejdet med det afsluttende projekt på datamatikerstudiet — spørg ikke…
 • Eagle Eye Cherry: Save TonightSpecielt fordi jeg faktisk blev vækket af denne en del gange i lejligheden, naboen var i øvrigt desuden glad for dødsmetal.
 • DAD: Sleeping My Day Away
 • Maurice Ravel: Boléro
 • Doobie Brothers: Long Train Runnin’

Det er nok tvivlsomt om man kan karakterisere lyden fra et Braun-vækkeur som musik, men faktisk er det nok den lyd jeg mest hører først om morgenen…

Da der jo var tale om en virtuel tag, tror jeg hellere jeg må lade være med at sende dem videre, vi risikerer bare at der nogen der bliver skuffet.