NFL på Zulu

I denne tid lakker NFL-sæsonen mod enden. Amerikansk fodbold er en lidt speciel sportsgren, som Anders Dahl-Nielsen på et tidspunkt har omtalt som en blanding mellem håndbold og skak. Jeg er ikke helt sikker på det yder alle involverede retfærdighed, men noget er der om snakken.

En ingrediens der under alle omstændigheder ikke fremgår af ovenstående opskrift er amerikanernes sædvanlige rekordhysteri og dertilhørende statistik. Det er simpelthen fascinerende så meget man holder styr på og kan finde frem til lejligheden, f.eks. om kombinationer af temperatur, forudgående kampe, resultater og indsatser.

Zulu har nogle år haft NFL som en fast del af sendefladen, med mindst en kamp hver weekend, ofte to, og enkelte gange fire. Slagets gang under de 3-4 timer lange transmissioner styres — dog ikke med hård hånd — af to nørder, på hver deres måde: Jimmy Bøjgård, også kaldet Falkeøje, og Claus Elming, også kaldet NFLming. Tilsammen udgør de et kommentatorpar der forlængst har opnået kultstatus, ikke mindst på grund af deres engagement.

De har også formået at føre Zulu-ånden ud i det ekstreme, med brevkasse, seere der sender popcorn og adventskranse ind til studiet og den (mindst) ugentlige quiz med fire spørgsmål, som seerne kan indsende svar på i ugens løb. Quizzen er netop baseret på de mange statistikker der vedligeholdes, og senest er konceptet udvidet med online-spil, jævnlige indslag om underlige statistikker og ugentlige top-5 lister.

Quizzen har dog en enkelt lille ulempe: Hvert spørgsmål ledsages af en uhyggelig dårlige fanfare af en omgang muzak, og nu er det gået for vidt med kulten: Denne imitation af en melodi kan nu fås som ringetone! Selvom sæsonen er kort, havde man alligevel set frem til at undvære netop den omgang akustisk forurening, men nej — med bare en anelse “held”, skal man nu nok blive udsat for den løbende hele året rundt, og det formentlig i en kvalitet der bare gør ondt værre.

NFL på Zulu er glimrende, men soundtracket…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *