Kategoriarkiv: Familie og venner

Farsel

I dag var min første dag på farselFar’s barsel — eller i dette tilfælde “Fars ferie og barsel”; udtrykket er ikke min egen opfindelse. Jeg bilder mig ind at det stammer fra Torben Sangild’s blog Farbar, men jeg kan ikke lige finde referencen..

Sønnike har efterhånden rundet de 8 måneder, og det betyder bl.a. at det nu er blevet min tur til at være hjemme hos ham til daglig.

Albert

Vi begynder med ferie for hele familien, og så går det ellers derudaf de næste 3 måneder, indtil han i slutningen af juni skal begynde at undvære både mor og far, når vuggestuen kalder.

Jeg glæder mig — dog formentlig ikke som et lille barn, også fordi det jo er nummer to — ikke mindst fordi det naturligvis er blevet timet til foråret (vi ser bort fra prognosernes snevejr), og så fordi det bliver sjovt at finde ud af, hvornår det rigtigt vil vise sig at det blev en lillebror til storesøsteren.

Det bliver også godt at komme lidt ned i gear — selvom barselsorlov jo altså ikke er den rene badeferie — og væk fra arbejdet, som har trukket lidt ekstra tænder ud på det seneste. Det har også været sjovt, men man kan jo ikke køre på den store klinge hele tiden.

2011

Når man ikke ligefrem skriver tit og ofte, bliver det lige det nemmere at finde på overskriften…

I modsætning til det foregående år lykkes det altså for dette år at få sin helt egen placering på denne blog. Begrebet infrekvens er vel ret beset slet ikke dækkende for hvad der (ikke) sker heromkring, men så alligevel.

Som en hurtig afslutning på året, nu hvor ungerne er faldet i søvn og krudtet er fyret af til ære for den ældste, må det alligevel være passende med en slags reusmé; det har alligevel været et år med lige lidt mere end gennemsnittet.

  • Jeg har fået en søn. Han er nu godt fem måneder, men jeg synes allerede det står klart, at han er en superknægt, og storesøsteren er også rigtigt glad for ham.
  • Skyen, specielt Azure, fylder en del mere i nørdsegmentet af mit liv, mens WordPress efterhånden indtager en tilbagetrukken position.
  • Vi har — endelig — fået en ny regering; den er ikke perfekt, men den er langt at foretrække for den forhenværende.
  • Det er blevet til en ny officiel titel på arbejdet, Chefarkitekt, men jeg synes den uofficielle, Projektjonglør, er mindst lige så dækkende.

Jeg har nogle forestillinger om, hvad 2012 vil bringe, men selvom noget af ovenstående var forudset, tror jeg ikke jeg vil forsøge mig med spådomme; jeg glæder mig til at se hvad der kommer, ikke mindst under de tre måneders barsel i forsommeren. Om det kommer til at omfatte mindre infrekvens? Dit gæt er sikkert lige så godt som mit…

Håb!

SF’s generelle pay-off på plakater og andre propagandamaterialer er “Det ku’ være så godt!”, og selvom udtrykket indeholder en vis portion kritik, er det dog først og fremmest håbefuldt.

Håb var også nøgleordet i SF Hvidovres valgkamp, for der var trods alt ingen der forventede, at fremgangen ville blive så markant, at det blev til fire pladser i Kommunalbestyrelsen.

Ikke desto mindre var det netop hvad der skete, og nu da konstitueringen også er faldet endeligt på plads — uden det helt store drama — står det klart, at jeg er kommet tæt på magten i kommunens Teknik- og Miljøudvalg samt Arbejdsmarkedsudvalg: Hustruen er på plads, og selvom der jo også er andre med indflydelse, er det vist ikke urimeligt også at håbe på forandring.

Katrine Høybye Frederiksen, Medlem af kommunalbestyrelsen for SF i Hvidovre Kommune

Det bli’r så godt!

Familiekandidat

Der er nu under 3 uger til kommunal- og regionsvalget den 17. november, og valgkampen er godt i gang.

Som altid er jeg med til at stable den lokale SF-kampagne på benene, men denne gang er alligevel lidt speciel: Hustruen stiller op!

En god del af de sidste dages aktivitet har derfor været at klynge trykte udgaver af nedenstående op i de lokale lygtepæle:

Katrine Høybye Frederiksen, Kandidat til kommunalbestyrelsen for SF i Hvidovre Kommune

Det føles alligevel lidt underligt…

12 uger på barsel

I dag var den første dag i den første af 12 uger, hvor jeg skal være hjemme med min dejlige datter, Ester. Hun bliver 9 måneder gammel i morgen, og jeg glæder mig til at følge med på endnu tættere hold end det hidtil har været muligt.

Det var ikke en svær beslutning at planlægge den kommende tid. Økonomisk er det ikke problematisk, lønnen tikker ind som sædvanligt takket være en god lokalaftale, og moderen kunne også sagtens set det fornuftige i at faderen fik noget tid alene med datteren. Den eneste lille streg i regningen er sådan set, at jeg må afskrive muligheden for at være med til at bære et mere end tre år stort projekt i hus, men jeg har aldrig været tvivl om hvad der var vigtigst.

De første tre uger bliver en overgangsperiode med kernefamiliehygge indtil moderen skal tilbage i det pulveriserende, men så bliver det alvor — bare Ester og mig. Til efteråret bliver det så daginstitutionen der kommer til at overtage, men med nogle ekstra ugers ferie i forlængelse af orloven, og de fem uger efter fødslen betyder det, at jeg har haft mulighed for at være med en god del af min datters første år.

Det er spændende, mens også en lille smule skræmmende.

Jeg glæder mig.

NatFilm: SPARQL og Exhibit

Årets Natfilmfestival, den 19. og sidste i rækken, begynder i morgen, og traditionen tro har jeg inviteret en bunke venner i biffen, så jeg kan få set nogle stykker, selvfølgelig under hensyntagen til almindelig programlægningsudfordringer i forhold til kalenderaktiviteter.

Natfilmavisen er god til at få indtryk af de enkelte film, men ikke god til at få overblik af, og hjemmesiden er desværre ikke meget bedre. Sådan har det altid været, og for nogle år siden rykkede jeg derfor koordineringen på nettet (via PHP, XSLT og Redland), naturligvis baseret på semantiske principper og med udgangspunkt i en screen-scraped udgave af natfilmshjemmesiden.

Således også i år, hvor jeg desuden har lavet et hurtigt SPARQL-interface (ved hjælp af kun tre liniers PHP), og et forsøg på at anvende SIMILE’s Exhibit til at give nem adgang — det sidste hjælper måske heller ikke på overblikket, men det er en start.

Hvis så bare de gode folk bag festivalen havde inkluderet links til f.eks. IMDB, så det var muligt at få gang i noget sammenhængende data uden at få skrivekrampe…

Jeg har af måske indlysende årsager kun medtaget de kun Københavnske fremvisninger i udtrækket, men skulle man have et ønske om et komplet datasæt, er det blot at fjerne en enkelt linie i GRDDL-transformationen: natfilm-grddl.xsl.

Ærgeligt nok er det jo sidste gang det er relevant med alt det her, men mon ikke jeg får noget op at køre når den nye sammenlægningsfestival får premiere til næste år…

Nat med NatFilm

NatFilm 2008

For sidste gang — i hvert fald i denne omgang — bliver der om en måneds tid blændet op og ned for Natfilmfestivalen — og for første gang er der en dansker på plakaten. Ikke et ondt ord om Trine Dyrholm, men man kunne mene det var muligt at finde en bedre eksponent for dansk film gennem de sidste knap 20 år.

Selvom en fremragende tradition dermed får en ende, er der dog håb forude. Til næste år bliver det i stedet til en helt ny filmfestival, da NatFilm bliver slået sammen med CIFF, og en egentlig natfilmfestival har det jo alligevel ikke været i nogle år.

Programmet for den sidste udgave er snart på gaden, og så skal der planlægges — som sædvanlig har jeg planer om at invitere vennerne med på en tur mørket. Indtil da har jeg meldt mig ind i NatKlubben (der som resten af NatFilm er lidt speciel, medlemsskab er f.eks. nødvendigt for at kunne læse bloggen derinde), og desuden fået fornyet min tilmelding til nyhedsbrevet (også specielt — for en webnørd er det en særartet glæde at få en bekræftelse i form af teksten “200 OK”).

Mojito Classic

Mojito
Foto: psychofish

Til reference en dag når solen skinner og jeg synes der er overskud til at dele nogle stykker af dem:

Klassisk Mojito:

  • 5 cl. (lys) rom
  • 1 spiseskefuld fint sukker
  • Limeskiver
  • Danskvand
  • Mynteblade
  • Knust is (eller isterninger)

Bland og knus mynteblade, sukker og lime i et glas. Tilføj rom og is i en shaker og ryst. Hæld i højt glas og fyld efter med danskvand. Pynt evt. med mynteblade og limeskiver.