Fri TV på nettet?

Der er gode nyheder for alle os der betaler licens: Snart kan vi alle gå på skattejagt i DR’s arkiver.

Det er godt gået af alle involverede, at man har kunnet nå frem til en aftale på et så kompliceret område. Nu er der bare tilbage at håbe på, at de ender med at bruge en Creative Commons-licens, og så er det ellers om at væbne sig med tålmodighed, der bliver først åbnet for sluserne til næste år.

I mellemtiden kan man jo finde et par af DR’s udsendelser på Joost — ganske vist ikke i speciel god kvalitet (endnu?), men konceptet holder vist, også fordi det måske kan hjælpe på DR’s kapacitetsproblemer.

Joost har i øvrigt lavet en fin lille reklamevideo:

What's Joost?

Joost™ the best of tv and the internet

2 tanker om “Fri TV på nettet?

  1. Hej

    Ang. kvaliteten på Joost, har jeg hørt noget om at detaljeringsgraden stiger i takt med en hurtigere internetforbindelse. Dvs. at du, hvis din forbindelse er langsom, stadig kan køre Joost (nogenlunde) flydende, bare med en lavere detaljeringsgrad end hvis du havde en hurtigere forbindelse. En måde at sikre at alle kan se Joost flydende – det er vel ganske smart.

    Og så er Joost P2P – så det betyder vel, at hvis der ikke er mange som ser DR, så er det ikke muligt at hente en stor mængde data?

    (Disclaimer: jeg er ikke 100% sikker på at det er sådan det forholder sig, det er vist hvad man kalder kvalificerede gæt :-) )

  2. Jeg tror du har ret mht. kvaliteten af Joost, men uanset hvor god en forbindelse jeg har været på, har det aldrig været “godt nok”.

    Og i forhold til mængden af brugere er det jo netop det smarte — når der er mange, vil en normal løsning bryde ned, men med P2P bliver det bare bedre, jo flere der er på.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *