Rundt om København med links

Der er skarp konkurrence om de københavnske (for-)brugere for tiden.

For nogle måneder siden slog MitKBH de virtuelle døre op for deres bidrag i konkurrencen om at være alternativet til AOK, og i dag bliver KBH360 lanceret officielt. I modsætning til førstnævnte er sidstnævnte et samarbejde med AOK, men det er ikke klart i hvilket omfang der er overlap i indholdet, eller om det kun er et teknisk samarbejde.

KBH360 ser ikke umiddelbart ud til at tilbyde noget nyt og revolutionerende, men layoutet er betydeligt mere tiltalende end hos MitKBH. Det eneste element der rigtigt adskiller KBH360 fra MitKBH er en lille kasse med eksterne links, så man kan finde vej til stedet:

Som man kan se, er der noget der tyder på, at KBH360 har haft den store pengepung op af lommen, for der er “dybe links” til Krak! De virker ganske vist ikke, men det afholder jo nok ikke Krak fra at opkræve kr. 4.500,- pr. stk. Det fremgår ikke hvor mange steder der er anmeldt på sitet, men et umiddelbart gæt vil være i størrelsesordenen et par hundrede, og det giver jo også en god indtjening for Krak. Hvordan KBH360 har tænkt sig at skabe indtægter fremgår ikke.

Der er i forvejen integrerede kort fra Google på siden, så hvorfor det skulle være nødvendigt med et link til Krak er mig en gåde. Folkene bag burde gå foran og droppe Krak.

3 tanker om “Rundt om København med links

 1. Hej

  Jeg undrede mig også over Krak-linksne. Det bliver ikke en funktion, vi kopierer til mitKBH :-)

  Ellers kan jeg da nævne, at 360 er ejet af AOK, fuldt og helt. Jeg forstår til stadighed ikke, hvorfor de ikke har integreret de to, men dem om det. For os betyder det i hvert fald ikke andet end gejst, at Berlingske synes vi er vigtige nok til at lave en konkurrent. De ser os åbenbart som københavnerguidernes nyhedsavis ;-)

  Tak for ros i øvrigt.

  Venlig hilsen
  Morten
  http://www.mitkbh.dk

 2. Kære begge

  Jeg vil egentlig ikke kaste træ på det bål som drejer sig om hvem som kom først med hvad, men jeg kan ikke undlade at gøre opmærksom på hvornår de første tanker konkret blev gjort til handling – nemlig i foråret/sommer 2006. På det tidspunkt var der ingen konkurrenter til de tanker.

  KBH360 er lige så meget et forandringsprojekt for AOK m. fl., som det er en en brugergenereret by-guide.

  Og så skal jeg næsten nævnte det – det forventes jo nærmest……der ligger en lang udviklingsliste over gode ting og sager. bare vent og se.

  Alle kan – mange kan – efterhånden sætte noget hurtig kode sammen, lægge et stylesheet ovenpå og så få det hele til at se lidt små-lækkert ud. Særligt når man ikke har et organisatorisk ophæng som skaber udfordringer i forhold til kultur, faggrænser og ikke mindst “mindset”. De problemer har mitkbh vistnok ikke og kan selvklart rykke på nogle ting som KBH360 nok også kan, men der er altid et bagland der lige skal orienteres. Sådan er den forretningsmæssige virkelighed.

  Så i stedet for at der er en lille indspist klike som på overfladen forstår det der med web2.0 og som har viljen til at eksekvere på gode ideer, men samtidigt har travlt med at rakke ned på etablerede virksomheder, så burde alle i flok klappe i hænderne over at Danmark har virksomheder som tør eksperimentere. Stor som lille.

  Det skal siges at jeg selv er en del af den der lille klike og nogen gange ville jeg ønske at vi så lidt mere op over horisonten i stedet for at være så fandens hellige og nedgørende overfor alle de som ikke lige forstår hvad vi gerne vil have dem til at forstå. Der skal jo 2 til tango. De bliver klogere…..det gør vi også!

  Bedste hilsner
  Hans Henrik;
  Partner i Connecta

 3. Godt ord igen, Hans Henrik, det er gode pointer.

  Jeg kan af gode grunde ikke vurdere hvem der fik ideen først, men mitkbh.dk nåede i hvert fald først på markedet. Og jo, jeg ved godt hvordan det er med store organisationer der skal flyttes, og i den sammenhæng er det bestemt en ikke uvæsentlig indsats I har gjort. Samtidig må jeg dog nødvendigvis påpege, at min omtale af KBH360 gik på resultat/produktet, ikke processen, som jeg ikke kender til.

  Du har også har — i hvert fald til en hvis grad — ret i, at vi er mange der kunne gøre mere for at hjælpe vores idéer på vej, men samtidig hjælper det jo ikke noget hvis man bare holder kæft. Det hjælper også at råbe op, provokere og forsøge at sætte en dagsorden også fra den vinkel. Kombinationen er naturligvis bedst…

  Jeg glæder mig til at se de næste features — og håber i den forbindelse at I vil tage jeres Krak-links op til overvejelse. :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *