Omdelingskvaler

Som tidligere berettet har vi ikke de store problemer med overflødige gratisaviser her på matriklen. Faktisk begrænser problemerne sig til manglende gratisaviser, da det bestemt ikke er hver dag Nyhedsavisen finder vej til vores postkasse (dato og 24timer har aldrig vist sig). Som regel kan den dog så i stedet samles op på den lokale S-togsstation, og i dag gik de så vidt som til at ringe for at spørge om vi havde modtaget den!

Andre steder, f.eks. på Østerbro og Vesterbro er der dog stadig problemer, men nød lærer jo nøgen kvinde at spinde, som de siger: Det vælter frem med alternative løsningsmuligheder og nye forretningsmuligheder.

Vi har dog et relateret problem, som jeg desværre ikke lige kan finde en nem løsning på: Post Danmarks elendige service.

Siden vi flyttede hertil for godt et år siden, har vi jævnligt — som i cirka en gang om ugen — modtaget post til dem der boede her før. Der er både regninger, magasiner og noget der ligner reklamer, men naturligvis ingen lottogevinster eller lignende. Til at begynder med regnede vi med at der var lidt ged i Post Danmarks flyttemaskineri, men nej: Strømmen af forkert post blev bare ved.

Siden nytår har problemet med overflødige forsendelser taget en ny drejning. Selvom vi er tilmeldt ordningen med nej tak til reklamer, er vi begyndt at modtage den ugentlige bunke der følger med hvad Post Danmark formentlig opfatter som et servicebrev, “Med Rundt”.

Vi har naturligvis vores navne på postkassen, og udover registreringen på posthuset også et klistermærke med “Nej tak til reklamer”. Alligevel mener Post Danmarks omdelere åbenbart at reklamer og post adresseret til andre passer fint ned i vores postkasse. Jeg tror vi sammenlagt har modtaget i omegnen af 10 kilo forkert post!

Gentagne afleveringsbesøg på posthuset med lovning om snarlig handling og noteskriverier til omdelingspersonalet har ikke hjulpet, og at dømme efter udviklingen i antallet af klager lader det ikke til at man skal gøre sig de store forhåbninger om bedring.

Jeg overvejer seriøst at skrive en faktura på kr. 18,75 per fejlagtig forsendelse, men jeg synes på den anden side ikke jeg gider betale for frimærket til at sende den med…

3 tanker om “Omdelingskvaler

 1. Fakturaen kan sendes som postsag. Du stiler brevet til postmesteren på det skyldige postkontor – med navns nævnelse- og der hvor margrethe burde have været placewret skriver du blot ‘postsag’ – så er den ged barberet….

 2. Vi har i lang tid været fritaget for at modtage gratisaviser. Da de begyndte at udkomme ansporede det os ovenikøbet til at melde både reklamer og gratisaviser fra, selvfølgelig med hvert sit klistermærke prominent placeret lige over brevsprækken. Vi var simpelthen trætte af at agere opmagasinerende mellemled for avisdistributionen og genbrugsindustrien.

  Vi har haft det indtryk at avisbuddet simpelthen har været for doven til at gå helt op på 3. sal, da vi ofte har set aviserne ligge foran dørene på de lavere etager. Det er smuttet et par gange, sandsynligvis pga overivrige afløsere, men ellers har vi været lykkeligt forskånet – lige ind til sidste mandag. Med usvigelig præcision er der dumpet et eksemplar af “dato” ind ad brevsprækken kl 01.15 hver nat. Jeg regnede med, at det var endnu en smutter, men efter et par dages leverancer irriterede det mig så meget, at jeg surfede ind på http://www.afmeldavisen.dk og satte hak i samtlige nej-bokse. Med beskeden om at avisleverancerne ville ophøre senest fredag lænede jeg mig tilfreds tilbage og glædede mig over min nyvundne frihed.

  Ak! Min lykke varede ej længe. Natten mellem søndag og mandag var jeg tilfældigvis en tur på toilettet kl 01.15 og i det øjeblik jeg passerer hoveddøren bliver der stukket et frisktrykt eksemplar af “dato” gennem min brevsprække. Jeg flår straks døren op og står – kun iført underbukser – overfor et tydeligt overrasket polsk avisbud, der bestemt ikke er vant til at møde sine kunder. Jeg stikker ham avisen og forsøger, i min lettere søvndrukne tilstand, at forklare ham at jeg gerne vil undvære dagens eksemplar – og allerhelst alle følgende. Idet han lusker forvirret videre op i opgangen med min avis står jeg tilbage med en fornemmelse af, at vores fælles sprogfærdigheder ikke overlappede nok til, at han forstod, hvad min tirade gik ud på.

  Tirsdag morgen og endnu et eksemplar af “dato” ligger foran min brevsprække. Øv! Nu har skrevet en email til dem og håber på at det hjælper. Man har vel altid lov at håbe.

 3. @Claus: Det er muligt jeg vil gøre forsøget, omend jeg ikke er sikker på de godtager den…

  @Jesper: Held og lykke!

  Her til morgen var i øvrigt naturligvis igen ingen Nyhedsavis…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *