Kategoriarkiv: Drinks

Den perfekte Mojito?

Mojito
Foto: Norm Walsh

Sidste år, faktisk for præcis et år siden, på den amerikanske uafhængighedsdag, skrev Norm om opskriften på “The perfect Mojito“, men selvom der altså er gået en rum tid siden da, har jeg endnu ikke fået afprøvet den, formentlig bl.a. fordi jeg ikke har hvid rom i husets barskab.

4,5 cl hvid rom
1,5 cl frisk limesaft
15 gram sukker
3 cl sirup
Friske mynteblade
Danskvand
Knust is el. lign.

Rør sukker, limesaft og et par mynteblade sammen i et glas. Tilsæt rom og sirup, og rør godt. Fyld glasset med is og danskvand. Pynt med mynteblade og servér.

Det bliver nok heller ikke i år, selvom 4. juli faktisk burde indbyde til det, men så kan jeg jo prøve en af de andre Mojito-udgaver i mit Mojito-opskriftsarkiv, for noget skal mynten i haven jo bruges til…

Krydderurter

Mojito Classic

Mojito
Foto: psychofish

Til reference en dag når solen skinner og jeg synes der er overskud til at dele nogle stykker af dem:

Klassisk Mojito:

  • 5 cl. (lys) rom
  • 1 spiseskefuld fint sukker
  • Limeskiver
  • Danskvand
  • Mynteblade
  • Knust is (eller isterninger)

Bland og knus mynteblade, sukker og lime i et glas. Tilføj rom og is i en shaker og ryst. Hæld i højt glas og fyld efter med danskvand. Pynt evt. med mynteblade og limeskiver.

Mint Julep

Mojito
Foto: w0arz

I gode venners lag kan det være rart med en god drink — eller flere.

Blandt tidens favoritter er Mojito, som findes i flere udgaver og variationer. Nogle er med cubansk rom, som traditionen vist foreskriver, men i min omgangskreds er det rom fra Guatemala der står øverst på listen.

En variation over temaet mynte og sukker findes i Mint Julep fra Kentucky, som jeg først og fremmest noterer mig her så jeg ved hvor jeg har den:

  • En håndfuld mynteblade stampes i et glas
  • Glasset fyldes med is og bourbon
  • Lidt neutral sirup tilsættes
  • Der pyntes med et mynteblad

Endnu en variationsmulighed er at koge sin egen sirup med sukker, vand og hakkede mynteblade.

Skål!