Mint Julep

Mojito
Foto: w0arz

I gode venners lag kan det være rart med en god drink — eller flere.

Blandt tidens favoritter er Mojito, som findes i flere udgaver og variationer. Nogle er med cubansk rom, som traditionen vist foreskriver, men i min omgangskreds er det rom fra Guatemala der står øverst på listen.

En variation over temaet mynte og sukker findes i Mint Julep fra Kentucky, som jeg først og fremmest noterer mig her så jeg ved hvor jeg har den:

  • En håndfuld mynteblade stampes i et glas
  • Glasset fyldes med is og bourbon
  • Lidt neutral sirup tilsættes
  • Der pyntes med et mynteblad

Endnu en variationsmulighed er at koge sin egen sirup med sukker, vand og hakkede mynteblade.

Skål!

3 tanker om “Mint Julep

  1. Jeg kan anbefale at lave siruppen selv og bruge i drinks som denne. Jeg bruger både citron, lime og frisk mynte som koges ind sammen med lidt vand og en del sukker. Den bliver perfekt til at runde en mojito med. Der findes dog utal af muligheder, også med citrongras sirup kan man lave gode mojitos med.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *