Den perfekte Mojito?

Mojito
Foto: Norm Walsh

Sidste år, faktisk for præcis et år siden, på den amerikanske uafhængighedsdag, skrev Norm om opskriften på “The perfect Mojito“, men selvom der altså er gået en rum tid siden da, har jeg endnu ikke fået afprøvet den, formentlig bl.a. fordi jeg ikke har hvid rom i husets barskab.

4,5 cl hvid rom
1,5 cl frisk limesaft
15 gram sukker
3 cl sirup
Friske mynteblade
Danskvand
Knust is el. lign.

Rør sukker, limesaft og et par mynteblade sammen i et glas. Tilsæt rom og sirup, og rør godt. Fyld glasset med is og danskvand. Pynt med mynteblade og servér.

Det bliver nok heller ikke i år, selvom 4. juli faktisk burde indbyde til det, men så kan jeg jo prøve en af de andre Mojito-udgaver i mit Mojito-opskriftsarkiv, for noget skal mynten i haven jo bruges til…

Krydderurter

2 tanker om “Den perfekte Mojito?

  1. Det gode ved opskrifter på drinks er at man kan erklære sig noget så uenig uden at have en skid at have det i.

    Derfor får du her hvordan jeg ville lave den:

    Tag nok blade til at de uden at være presset sammen fylder 1/3-1/2 af glasset
    Limebåde skåret i kvarte stykker (så der bliver 8 ud af en lime) tages der tre-fire stykker af og klemmes for saft så godt som muligt
    Hæld en god skefuld rørsukker i
    Mos
    Hæld is i glasset
    Derefter rom “nok” (det skal gerne være til omkring kanten aka. ca. 8 cl, og husk at det er altid spiritus hældt over is – ikke omvendt)
    Hæld danskvand op til toppen
    Fat en serviet og dæk glasset
    Rør rundt med en rørepind så det hele bliver mikset og det ikke er fordelt i lag af limesaft, sukker, sprut og danskvand
    Smid evt. et enkelt (!) stænk angustura i
    Servér.

    Som altid skal den laves på gefühlen og ikke med “4,5cl” alkohol – det bliver du træt af at måle op. Desuden har sirup intet at gøre i en mojito. Intet.

    Discuss! :)

  2. Nice!

    Tak for det, den indgår jo straks i samlingen.

    Mht. sirup studsede jeg også noget over det, men jeg har generelt stor respekt for opskriftens forfatter, så indtil jeg har prøvet det, vil jeg ikke afskrive det helt.

    I øvrigt er jeg meget enig i din tilgang til processen — selvom det kan gøre det svært at gentage og dele gode oplevelser, er det nu engang en stor del af fornøjelsen selv at skrue dem sammen efter smag, behag og stemningen…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *