Atemporalitet

Atemporalitet

Jeg har gået og puslet med en idé, som gerne skulle være med at kickstarte produktionen af indlæg her på bloggen — og måske andre steder. Det har naturligvis trukket ud, men Bruce Sterling‘s (lettere malplacerede) afslutningsindlæg på Reboot 11 fik sat gang i projektet igen med omtale af et begreb han og andre er i gang med at overveje — Atemporalitet.

I alt sin enkelthed går projektet ud på, at få færdigskrevet og offentliggjort blogkladder, uanset at de tilsyneladende ikke længere er aktuelle.

Som det fremgår af illustrationen, har jeg temmelig mange kladder liggende, omkring 150 stk. — årsagerne vil jeg naturligvis vende tilbage til. Jeg har ikke lavet tv-køkken på projektet, så jeg ved faktisk ikke hvordan det kommer til at gå, om jeg kan få mening ud af hver enkelt kladde, og om det vil give mening for andre, men forsøget skal gøres. Det endelig mål er naturligvis at komme i bund, en slags GTD/Inbox Zero…

Skulle andre have lyst til at lege med, og i disse for vort land så svære tider gøre en indsats for at få hævet BNBP (brutto-national-blog-produktet), er her en slags manifest for offentliggørelsen af “atemporaller”:

Atemporalitetsmanifestet:

 1. Atemporaller skal omhandle det oprindeligt tænkte emne, hvor det er muligt at afgøre dette
 2. Atemporaller bør så vidt muligt offentliggøres med den titel, de er gemt med (undtaget herfra er auto-genererede titler)
 3. Atemporaller må gerne aktualiseres med opdateret viden
 4. Atemporaller behøver ikke blive offentliggjort i samme rækkefølge som de blev oprettet
 5. Atemporaller må ikke prioriteres højere end produktionen af nye blogindlæg
 6. Atemporaller bør tagges med “atemporalitet”

Kryds fingre…

4 tanker om “Atemporalitet

 1. Heh, jeg er ikke en draftboy som dig, Morten… Jeg har en enkelt frisk kladde om RFID og Touchatag, som jeg regner med at publicere en af dagene, men det er det.
  Tror at dit manifest er lidt spildt på mig… ;)

 2. De kladder jeg har er kladder fordi materialet ikke holdt til offentliggørelse. Det er som om at projektet opfordrer din indre skribent til at myrde din indre redaktør. …og det lyder altså som en dårlig idé.

  Anyway; god arbejdslyst og vær lykkelig!

 3. @WilliamJansen,

  Jeg kan bestemt ikke afvise at der også blandt mine kladder findes materiale der ikke burde blive offentliggjort, så din pointe er god nok. Jeg satser dog på, at det kun er en lille del…

  Årsagen til de manglende udgivelser skal i mit tilfælde nok mest søges i manglende tid/prioritering, så i en periode tror jeg det har været omvendt — min indre skribent er blevet undertrykt.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *