Nærmeste lufthavn på findvej.dk

Henne på Findvej-bloggen har Peter Brodersen — manden bag findvej.dk — sidste år skrevet om Minimalisme vs. services, at han er glad for at siden content-mæssigt er skåret ind til benet. Det kan jeg kun give ham ret i — de fleste sucessfulde værktøjer er gode til præcis én ting.

Når det er sagt, vil man jo altid gerne lige have lidt mere, men det er individuelt hvad folk hver især gerne vil have. Det er Peter også inde på, og selvom der i kommentarer gøres opmærksom på, at man ikke behøver ofre kompleksitet på funktionalitet, er der endnu ikke tiltag til flere funktioner på findvej.dk.

Det kan vi så til gengæld selv gøre noget ved — det er ikke kun Google Calendar der kan tilpasses findvej.dk, med GreaseMonkey er det også muligt at tilpasse findvej.dk efter behov.

Der kan tænkes mange interessante integrationer fra og til findvej.dk, men som eksempel er her et userscript der tilføjer et link til min efterhånden lettere bedagede dims til at finde nærmeste lufthavn: findvej-lufthavn.user.js

Lufthavn på findvej.dk

Der er vist ikke nok lufthavne i Danmark til at det er rigtig spændende, men som koncept virker det da, og måske der er nogle derude der hurtigt kan finde på noget sjovere?

PS: Da jeg skruede ovenstående sammen fandt jeg ud af, at det ikke var trivielt at finde koordinaterne for det viste punkt, men det lykkedes mig at hive det ud af linket til den indbyggede KML-generator, og dermed demonstrere endnu et mashup og mulighederne med web 2.0. Det ville dog have været nemmere, hvis findvej.dk havde angivet koordinaterne eksplicit, og hvis også f.eks. kommune- og vejkode havde været tilgængelige for adresser, kunne jeg have genereret et direkte link til Vurderingsfortegnelsen. Jeg ville så have kunnet lave et meshup i web 3.0-stil i stedet for et mashup…

Opdatering: Endnu et link fra findvej.dk — GeoURL: findvej-geourl.user.js:

GeoURL på findvej.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *