Find vej på Google Calendar

Jeg har gennem det sidste års tid været flittig bruger af Google Calendar — det er jævnt praktisk at kunne tilgå sin kalender overalt, omend det dog ikke er helt så nemt fra mobiltelefonen.

Da jeg åbenbart ikke rejser så meget i USA som Google tilsyneladende forventer, har jeg dog ikke meget ud af de links til Google Maps som bliver vist på de forskellige aktiviteter (i den engelsksprogede udgave) — det er sådan cirka kun “Copenhagen” der virker, og den ved jeg godt hvor ligger…

Til gengæld findes der jo en fin dansk pendant til formålet: findvej.dk. Den kender til næsten alle danske adresser, og passer derfor fint ind som erstatning for Google Maps til os der dagligt bevæger os rundt i Danmark fremfor USA, og med en smule fiks-fakserier er det faktisk muligt at foretage udskiftningen.

Det kræver følgende komponenter:

Installeret (hent, klik, klik og klik) i nævnte rækkefølge giver det følgende resultat:

Find Vej


Det virker ganske vist p.t. kun i den engelske udgave af Google Calendar (du kan evt. ændre sproget under “settings”), så næste skridt må være at få det til også at virke med den dansksprogede udgave.

Opdateret: Så virker den også med den dansksprogede udgave, og linkteksten er rettet til “findvej.dk”.

Opdateret: Nu virker den også med lidt mere kreative adresseformater, f.eks. “Store Vega, Enghavevej 40, København V, København*, 1674, Denmark”, se diskussion om last.fm længere nede på siden.

ObKrak: Heller ingen trafik til Krak via dette indlæg.

14 tanker om “Find vej på Google Calendar

 1. Pingback: Monitoring Dalager
 2. Og hvis du gerne vil have din google calendar ned på din mobil – og omvendt, så kan jeg anbefale programmet gcalsync, der gør lige netop det.

 3. @kimblim: Ja, gcalsync skulle vist være godt, men min mobil tilhører min arbejdsplads, og kalenderen er i forvejen synkroniseret med arbejdskalenderen…

 4. Tak for det!

  René gjorde mig opmærksom på denne artikel efter jeg har skrevet om last.fm og Google Calendar integration. Jeg kan dog ikke helt få dit script til at æde adresserne som last.fm spytter ud. De adresser er eksempelvis i formatet: “Store Vega, Enghavevej 40, København V, København*, 1674, Denmark”.

  Og lige et sidste pip: hvorfor har dit script en .tld-endelse på calendar.google.com-adressen i stedet for .com. Det virkede i hvert fald ikke for mig, før jeg ændrede det.

 5. Jesper,

  Så vidt jeg kan se er der ikke noget i vejen med scriptet i forhold til adresse-problemerne, det skyldes simpelthen at findvej.dk ikke forstår at “Store Vega, Enghavevej 40, København V” betyder “Navn, Gade, Sted” — den forventer kun “Gade, Sted”. Der er desværre ikke noget mit script kan fixe.

  Mht. “.tld” betyder det “Top Level Domain”, og GreaseMonkey fortolker dette som “all top level domains”, dvs. både .com, .dk og .co.uk osv. — det er specielt smart for sider som f.eks. Googles der findes på mange forskellige adresser. Jeg har dog læst mig til at Opera-browseren ikke kan lide den notation, men det virker med GreaseMonkey, i hvert fald de nyere versioner.

 6. Hej Morten

  Om “Navn, Gade, Sted”: Tænkte man kunne lave noget mønstergenkendelses-agtigt, men det er nok lidt overkill…

  Om .tld: Jeg bruger firefox2 + greasemonkey, men den var tilsyneladende ikke med på hvad .tld betød!? Hmmm, måske skulle jeg bare have re-loaded siden et par gange.

 7. OK, overkill eller ej, nu har jeg opdateret den, så den kan klare den slags adresser der kommer fra last.fm — når altså bare der ligner en adresse med husnummer. Det virker for Store Vega, men ikke for Loppen, for findvej.dk kender ikke “Sydområdet” som vej…

  Underligt med .tld, jeg bruger FF 1.5.0.11 og GM 0.6.7.20070131.0, måske der noget der?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *