Stupidipedia

Evolution

En samling — formentlig fortrinsvis amerikanske — konservative har lanceret en reaktionær udgave af Wikipedia: Conservapedia.

Et af argumenterne bag oprettelsen er tilsyneladende, at Wikiepedia læner for meget mod venstre. Udover påståede eksempler på overdreven kapitalismekritik, mener de også at resten af verden skal tale amerikansk engelsk:

Wikipedia often uses foreign spelling of words, even though most English speaking users are American. Look up “Most Favored Nation” on Wikipedia and it automatically converts the spelling to the British spelling “Most Favoured Nation”, even there there are far more American than British users. Look up “Division of labor” on Wikipedia and it automatically converts to the British spelling “Division of labour,” then insists on the British spelling for “specialization” also.[3]. Enter “Hapsburg” (the European ruling family) and Wikipedia automatically changes the spelling to Habsburg, even though the American spelling has always been “Hapsburg”. Within entries British spellings appear in the silliest of places, even when the topic is American. Conservapedia favors American spellings of words.

Via: Danny Ayers’ Stupidipedia (som peger bl.a. peger på Communism som et smukt og underholdende eksempel).

3 tanker om “Stupidipedia

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *