Mikrolån gør megaglad

Det er i dag Nobel’s fredspris bliver uddelt. I Oslo tager Mohammad Yunus sammen med Grameen Bank imod prisen for arbejdet med mikrolån og deres indsats for økonomisk og social udvikling.

Som tidligere rapporteret, har jeg selv forsøgt mig med mikrolån via Kiva, og det er faktisk gået over al forventning.

Jeg har p.t. fire udestående lån, alle påbegyndt for 3 til 4 måneder siden. Alle fire lån er allerede nu delvist tilbagebetalt, og jeg har undervejs fået stemningsfyldte rapporter om hvordan det går med forretningerne.

Mikrolån betyder hjælp på vilkår der rent faktisk er hjælp til selvhjælp, og det er en form for hjælp der bør udbredes. Det synes altså også Nobelkomiteen, så nu mangler vi faktisk bare at også den danske regering bakker op.

2 tanker om “Mikrolån gør megaglad

  1. Hej Morten

    Jeg søgte på mikrolån og du ligger på 6. pladsen på Google.dk, så du må have din metadatering i orden :-)

    Jeg har besluttet at skippe julekortene og i stedet bruge de 2-3.000 kr., det normalt koster mig, på et mikrolån, som – når det er tilbagebetalt – bliver reinvesteret. Og så kommer der 2-3.000 kr. i puljen næste år til jul osv.

    Jeg var i tvivl om,, hvorvidt jeg skulle vælge kiva eller en af de danske pendanter, men kiva ser ud som om, de har mest erfaring, og din anbefaling tippede vægtskålen.

    God jul og hils Katrine.

    Kh
    Morten K.

  2. Hej Morten,

    God idé!

    Siden ovenstående blev skrevet har jeg i øvrigt fået næsten alle de udlånte penge retur, og udlånt dem til nye projekter. Konklusionen står jeg fast på, det spiller.

    God jul også til dig.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *