Computerworld: Nu ligegyldig

Computerworld er skiftet væk fra deres gamle layout, og viser sig nu frem i web 2.0-stil, inklusiv ikoner med spejlingseffekt.

Det er ikke fremskridt, det er et tilbageskridt.

Det er nu komplet umuligt at se hvad der er vigtigt, og på grund af deres lemfældige omgang med link-farver er det også umuligt hurtigt at skippe de artikler man allerede har læst.

Ifølge deres nyhedsredaktør, Dan Jensen, er det meningen:

Læserne er da ligeglade med vores prioritering. De vil ha’ overblik, kunne udvælge hurtigt.

Ja, men hvordan skal man kunne få overblik ud af en grå masse uden form?

Formen, essentielt en weblog, er fin til netop weblogs, hvor man kan forvente et indlæg eller to i løbet af et døgn, men når der kommer 30 giver det ikke mening. Det må være fordi man forventer at det eneste man læser er netop Computerworld — og det ved de jo ikke er tilfældet. Der er nu officielt ingen grund til at læse Computerworld på anden måde end via et feed.

Grunden til, at de “gamle” medier ikke (endnu?) har udspillet deres rolle, er deres evne til netop at prioritere og udvælge. I et samfund hvor der er information nok, bliver den rolle mere og mere vigtig, det er ikke nok at få stillet alt til rådighed, man har brug for hjælp i en eller anden form til at finde det vigtige.

Se bare hvordan forsiden på berlingske.dk har udviklet sig i løbet af i dag:

berlingske.dk

Ja, der er kun ét billede, for den har netop ikke udviklet sig siden ved middagstid, hvor dagens absolut mest vigtige begivenhed fandt sted. Selv hvis jeg ikke havde været forbi tidligere på dagen, ville jeg stadig nu blive gjort opmærksom på den.

Hos Computerworld ville den være blevet begravet i “nyheder” om MP3-afspillere, julemad og computerspil.

Samtidig er argumentet mod spalter — at det er gammeldags og papirbundet — fuldstændig ubrugeligt. En af de væsentligste årsager til spalter er, at man læser hurtigere, når man kan se både højre og venstre side af et afsnit uden at bevæge øjet. Derved finder man nemt frem til næste del af en sætning. Til overbliksbrug er spalter dog ikke ligefrem fremragende, men med brede tekstafsnit bliver læsehastigheden nedsat, og det strider vel mod tempokravet? Hvis så bare endda de havde valgt en ordentlig tekststørrelse også på forsiden…

Via Mediehack

3 tanker om “Computerworld: Nu ligegyldig

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *