Bedre sent end aldrig

Anders Fogh er igen på shoppingtur:

Jeg har rent ud sagt været lidt træt af, at venstrefløjen har villet tage patent på at være de gode. Jeg ved godt, at de selv mener, at de er lidt tættere på Vorherre end os andre, men de tager patent på det gode. Det er dem, som bekymrer sig om miljøet. Dem, som bekymrer sig om at bekæmpe global fattigdom og så videre. Mit ærinde er at sige: Jamen det kan godt være, at vi har forsømt de flader i fortiden og ikke lagt tilstrækkelig vægt på dem. Men nu vil jeg meget gerne have, at Venstre også er på den bane. Hvorfor skal de have den for sig selv?

Jeg tvivler på, at der er specielt mange på venstrefløjen der føler sig tæt på noget “overjordisk” (Julemanden og Påskeharen medregnet), men ellers er det rart at se, hvordan Fogh nu endelig skifter kurs på også dette område. Dermed overtager han nogle gode idéer, som bestemt har brug for udbredelse.

Demokratisk er det som sædvanligt lidt sørgeligt at se Venstres såkaldte politikudvikling — strategien hedder formentlig “afvikling og overtagelse”. Det ville også klæde ham at sig tak i stedet for at svine til, men indrømmelsen er da på plads, og den slags kommer der jo ikke mange af fra den side.

Nu mangler vi bare at se, om der kommer reel handling bag ordene…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *