Ny strategi

Efter torsdagens begivenheder i London gentog Præsident Bush i går hvad han har sagt før: Vi kæmper mod islamistisk fascisme.

Hvad han desværre ikke udtalte sig om, var strategien, og dermed er han nok indstillet på at fortsætte i samme spor.

Det var til gengæld hvad Tony Blair gjorde i sidste uge, hvor han talte i World Affairs Council i Los Angeles.

Han sagde noget af det rigtige, og lader til at have fattet, at man ikke kan bekæmpe kriminalitet med kanoner.

Terroristerne der opererer i Islams navn er kriminelle, ganske vist temmelig specielle og voldelige kriminelle, men alligevel kriminelle. Kriminelle kan man ikke undgå udelukkende ved voldelige forsøg på demokratisering — bare se hvordan kriminelle fra demokratiske England tilsyneladende var nær ved at lykkes med et terrorangreb mod fly til USA. Og den slags kriminelle kan man ikke nå eller forhindre uden også at se på hvorfor de bliver kriminelle.

Det er derfor hævet over enhver tvivl, at det er nødvendigt med en strategi der gør, at de gamle og eksisterende fronter ikke bare får ny næring, en strategi der involverer langsigtet tænkning i forhold til forebyggelse, en strategi der starter fra bunden.

Islamisme er ikke det samme som Islam.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *