NatFilm: SPARQL og Exhibit

Årets Natfilmfestival, den 19. og sidste i rækken, begynder i morgen, og traditionen tro har jeg inviteret en bunke venner i biffen, så jeg kan få set nogle stykker, selvfølgelig under hensyntagen til almindelig programlægningsudfordringer i forhold til kalenderaktiviteter.

Natfilmavisen er god til at få indtryk af de enkelte film, men ikke god til at få overblik af, og hjemmesiden er desværre ikke meget bedre. Sådan har det altid været, og for nogle år siden rykkede jeg derfor koordineringen på nettet (via PHP, XSLT og Redland), naturligvis baseret på semantiske principper og med udgangspunkt i en screen-scraped udgave af natfilmshjemmesiden.

Således også i år, hvor jeg desuden har lavet et hurtigt SPARQL-interface (ved hjælp af kun tre liniers PHP), og et forsøg på at anvende SIMILE’s Exhibit til at give nem adgang — det sidste hjælper måske heller ikke på overblikket, men det er en start.

Hvis så bare de gode folk bag festivalen havde inkluderet links til f.eks. IMDB, så det var muligt at få gang i noget sammenhængende data uden at få skrivekrampe…

Jeg har af måske indlysende årsager kun medtaget de kun Københavnske fremvisninger i udtrækket, men skulle man have et ønske om et komplet datasæt, er det blot at fjerne en enkelt linie i GRDDL-transformationen: natfilm-grddl.xsl.

Ærgeligt nok er det jo sidste gang det er relevant med alt det her, men mon ikke jeg får noget op at køre når den nye sammenlægningsfestival får premiere til næste år…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *