Nyt MBP-batteri

Min efterhånden 3 år gamle MacBook Pro er nu på sit tredje batteri.

Det første fulgte naturligvis med maskinen, men allerede efter omkring halvandet år var det ude af stand til at holde mere end omkring en halv time, kapaciteten var nede på under en tredjedel af den oprindelige.

Heldigvis (?) viste det sig, at Apple havde opdaget en fejl ved nogle batterier, så efter lidt snak frem og tilbage og en tur til UPS fik jeg ombyttet det til et nyt.

Desværre holdt det nye kun godt et år, så var det om muligt endnu længere nede, pludselig gik det fra omkring 90% kapacitet til omkring 25%. I mellemtiden havde Apple lukket for ombytningsprogrammet, selvom der tydeligvis var tale om nøjagtig samme problem med de “nye” batterier.

Der skulle altså et nyt batteri på banen, men de koster jo kassen — herhjemme skal man betale kr. 1.100,- for et originalt hos Apple — og jeg synes ikke jeg havde tid til at vente til efterårets tur til staterne med at købe, så jeg surfede lidt rundt og endte med at finde en klon fra DekCell hos Amazon.

Det tog kun godt en uges tid for det at nå frem, og selvom det skulle en tur forbi fortoldningskontoret, endte det med “kun” at koste omkring kr. 835,-, så lidt blev der da sparet.

Egentlig skulle man måske være lidt bekymret for kvaliteten af sådan et uoriginalt batteri, og den lille knap man kan trykke på for at tjekke opladningsstatus var da også faldet af ved ankomsten, men jeg tænker at det kapacitetsmæssigt — og det er det vigtigste — ikke kan være ringere end Apples egne. Indtil videre går det da også fint; til at begynde med havde det en kapacitet over 100% (!), men de sidste par uger har den ligget konstant på 97%.

Samtidig er jeg begyndt at tænke lidt mere over hvordan jeg aflader og oplader, og fremfor at klatlade og have den sluttet til elnettet under brug (af hensyn til de berygtede lydproblemer), forsøger jeg at køre den i bund og lade helt op hver gang.

Vi får se hvor længe det holder denne gang…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *