OpenID — nu med billeder

OpenID

Det påstås her og der, at OpenId er fremtidens digitale signatur. Det er nok tvivlsomt, men der er nok ingen tvivl om at vi kommer til at se mere til det her og der, specielt nu da OpenID 2.0 er på banen, skarpt efterfulgt af OAuth 1.0. Også Wired har opdaget mulighederne, DiSo er undervejs, og selv undertegnede har nu en implementering på plads.

Takket være JanRains PHP OpenID Library var det ikke svært, men jeg har alligevel lavet en simplificerende wrapper, som gør det endnu nemmere at få op at køre.

Mest interessant er det dog, at jeg har fået OpenID til at spille sammen med min fotodatabase. Den har ellers været lukket delvist ned af hensyn til svage sjæle, men nu er den altså åben igen, så man kan se sine egne og venners billeder — hvis altså man har et OpenID tilknyttet sin weblog eller en email-adresse jeg kender, og hvis jeg har været flittig nok med beskrivelserne. Prøv det — og sørg for at få taget et billede med mig næste gang du ser mig med mit kamera! Skriv endelig hvis det ikke spiller, eller hvis den ikke viser de forventede billeder, så skal jeg gøre hvad jeg kan for at få det på plads. Husk: Tålmod kommer til den der venter.

Skulle du være interesseret i de mere tekniske detaljer bag systemet, kan du læse mere om SPARQL, FOAF og OpenID i Authorization by Codepiction.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *