Dyt!

I modsætning til Torben Sangild har vi ikke praktisk mulighed for benytte os af delebiler. Hvor gerne vi end ville, findes de simpelthen ikke i Hvidovre, og det er vist kun Kamilla der er interesseret i at starte en klub her…

Vi har derfor været på brugtbilsmarkedet, og spenderet en del tid på at finde ud af hvad vi havde behov for, og hvad der kunne lade sig gøre.

Der var klart, at hovedformålet var børnetransport, men også besøg på genbrugspladsen skulle gerne kunne lade sig gøre. Et stort bagagerum og en jydekrog var derfor på must-listen, ligesom aircondition også endte med at være — specielt med børn i bilen er det interessant.

Til at begynde med var det Opel Astra Stationwagon der var i fokus, men senere blev det Skoda Fabia Combi der tiltrak sig opmærksomheden. Det viste sig dog, at der ikke rigtig er ordentlig plads til en barnevogn bagi — i hvert fald ikke af den slags vi har bestilt, en Emmaljunga Big Star Classic (sort!). Med lidt god vilje kunne den måske godt presses ind, men så ville der ikke være plads til andet, og det ville ikke ligefrem være en triviel operation med et barn på armen.

Til sidst endte det derfor med en Ford Focus Stationcar:

Ford Focus

Den blev lidt dyrere end vi egentlig havde regnet med, men til gengæld har den alt vi skal bruge, og så er den lige lidt nyere end hvad vi ellers havde kunne få.

Nu skal den så lige forbi FDM til et brugtbilstjek, så vi er sikre på at den er helt i orden.

6 tanker om “Dyt!

 1. Jeg er ikke så øko-hippish som dig, frederiksen, så jeg er bare slet og ret misundelig på dine fire hjul. Har selv lånt en stationdyt i en uge og har slet ikke lyst til at slippe den igen…

 2. Man skal nok ikke undervurdere det rare i at have sådan en parkeret udenfor døren.

  Til gengæld er det lidt svært at vurdere om det er udgiften til indkøb, vedligehold, brændstof, afgifter og forsikring værd…

 3. Købte for 2 år siden en Skoda Fabia Combi netop fordi den havde plads til en Emmaljunga Big Star Supreme. Har man brug for andet i bilen, så er det min erfaring, at barnevognsstellet sagtens kan monteres på en cykelholder på jydekrogen.

  Men tillykke med den nye bil.

 4. @Kasper: Spøjst. Jeg har målt afstanden mellem hjulkasserne i bagagerummet, og sammenlignet med barnevognen. Stellet kunne være der, men selve kassen er for lang?

 5. Vi er faktisk meget interesserede i en delebil i Hvidovre. Vi har brug for adgang til en ekstra bil en gang i mellem om morgenen til at køre 2 små børn i institution i hver sin ende af Gl Køge Landevej og efter 9 må andre gerne bruge bilen.
  Hvis du kender nogen, så giv et praj –
  Hannah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *