Blogs hos Politiken

Politiken har nu lanceret deres tidligere omtalte blog-platform på weblog.dk. Indtil videre er det kun interne blogs, men inden længe bliver det muligt for enhver at oprette egen blog.

Det ser godt ud — helt som forventet når nu der bruges WordPress, men lidt spøjst at man bruger ordet “posteringer” til at omtale indlæg. Det er dog naturligvis bedre end at bruge ordet “blogs” til formålet — en blog er jo en samling indlæg. Nåja, og så er der er enkelt “required” i kommentarformularen der er smuttet i oversættelsen et sted.

Mere interessant er det at se, hvordan man tilsyneladende vil håndtere ophavsretten:

Ophavsret: Ophavsretten tilhører Politiken. Netavisens artikler og informationer må ikke elektronisk kopieres eller indekseres uden tilladelse. Materialet må ikke bruges og distribueres i kommercielt øjemed.

Det er den samme formulering der bruges på politiken.dk, men da det står på alle siderne på weblog.dk, må det antages også at gælde der. I forhold til feeds osv. kan det være problematisk, men jeg vil ikke selv oprette en weblog på de betingelser — jeg vil selv have lov til at bestemme hvilke evt. begrænsninger der skal være, og under ingen omstændigheder kan det være Politiken der har ophavsretten.

Den nye platform er blevet lanceret på domænet weblog.dk, som Overskrifts underskrift har en fin lille anekdote om. I den forbindelse kan jeg ikke lade være med at henvise til Thomas Froms analyse af udviklingen fra weblog til blog, specielt fordi jeg selv har domænet blog.dk (som kunne trænge til en designmæssig overhaling eller en ny ejer)…

8 tanker om “Blogs hos Politiken

 1. Nu vil jeg lige påpege at den der smøre i footeren med ophavsret gælder journalistiske artikler og redaktionelle posts = fra folk som vi har inviteret, betalt, whatever for at blogge hos os.

  Det bliver noget andet mht læserblogs.

  Vh

  Kim
  blogredaktør
  Politiken.dk

 2. @Morten

  Det var alligevel en ret stor forskel. Det kunne være rart hvis GT kunne vise resultater længere tilbage i tiden, så vi kunne se hvornår blog overhalte weblog.

  I øvrigt har jeg en mistanke om at resultaterne ofte er hamrende upræcise – men det er en helt anden sag – jeg bruger med glæde google trends, alexa og hvad jeg ellers kan hive op af hatten.

 3. Pingback: Links fundet p

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *