Google i modvind i Belgien

Google har i Belgien også tabt anden runde i en sag om ophavsret.

Som Google selv skriver om sagen på deres blog, er der tale om links til artikler med tilhørende overskrift og uddrag. Google mener naturligvis at det er “fair use”, men retten mente altså at der var tale om en overtrædelse af ophavsretten. At de belgiske medier kunne have undgået problemet i første omgang ved at benytte sig af standarder som robots.txt og metatags, havde åbenbart ikke betydning.

Uanset det endelig udfald af sagen — hvis Google som meddelt har tænkt sig at anke den — er det da i det mindste en god ting, at det ikke er selve linkene der er i skudlinjen, men udelukkende brugen af overskrift og uddrag. Sagen kan altså ikke bruges som argument i debatten om “dybe links”, som Krak ellers prøver på.

Opdateret: Computerworld skriver om sagen, og desværre forsøger de også at kæde det sammen med “dybe links” — men mener samtidig at det er sjældent “at enestående brug af andres artikler bliver kørt igennem pressemaskinen” (her mener de dog nok “enkeltstående” hhv. “retsmaskineriet”). DDF‘s chefjurist Holger Rosendal holder dog tungen lige i munden og nøjes med at konstatere at “man jo gerne må skrive resuméer af andre nyheder”.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *