OK kontrol

Der er jævnligt god grund til at kritisere DSB — og Banedanmark, men en gang imellem er der grund til ros, og så skal de selvfølgelig også have den:

Her til morgen står jeg på toget, og netop som jeg er kommet ind i af døren, opdager jeg to kontrollører, en på hver side. Samtidig kommer jeg i tanke om, at mit månedskort udløb i går.

Jeg bander lidt, højlydt, og tænker højt: Øv, jeg mit månedskort er udløbet. Vi når lige at udveksle et par bemærkninger, men jeg konkluderer at hvis de insisterer på at give mig bøden på kr. 600,- må de jo gøre det, under alle omstændigheder vil jeg sørge for at stemple klippekortet på næste station.

De er ikke glade, mener det er lige lovlig frækt — hvilket jo faktisk er rigtigt nok — men inden det kommer til de ultimative bemærkninger, foreslår de at jeg går op forrest i toget, så jeg rent faktisk også kan nå at komme både af og på igen på den næste station.

Det er godt gået.

Jeg havde ingen intentioner om at snyde, men simpel glemsomhed er jo i denne sammenhæng også strafbart, så selvom stemningen til at begynde med var lidt anstrengt fik de løst situation perfekt.

Og så var det ovenikøbet et andet tog end det jeg egentlig skulle have været med, det var nemlig aflyst…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *