Vægt

Der er ikke noget som en fin kurve…

Vægt: Fra 91,3 til 81,3 på 16 uger

Kurven vil blive opdateret med forholdsvis jævne mellemrum, så længe jeg gider (baggrund og forklaring).

Jeg har overvejet om det psykologisk ville være bedre med en kurve der steg i stedet for at falde, måske ved at plotte “tabt overvægt” i stedet for faktisk vægt, men det virker vist godt nok som det er.

Opdatering 3. juli: Kurven knækkede i forrige uge, men jeg har på fornemmelsen det skyldes ekstraordinært vægttab i den foregående uge, siden da er den fortsat i den rigtige retning.

Opdatering 19. juli: Endnu engang er kurven knækket, og med den kommende uges hårde alkoholprogram er det nok tvivlsomt om jeg får den tilbage på ret kurs inden længe. Overordnet går det dog fortsat i den rigtige retning, og der er flere og flere af dem jeg ikke ser jævnligt som lægger mærke til det!

Opdatering 21. august: Efter et lille hik — formentlig på grund af feriens udskejelser — er vægten fortsat på vej ned. Hastigheden er naturligvis ikke hvad den har været, men det går da i den rigtige retning. De 10 kilo er rundet, og næste milepæl bliver når jeg når ned i halvfjerdserne, det har jeg vist ikke været siden gymnasietiden…

Opdatering 18. marts: Her næsten et år efter vi begyndte på kuren, holder vægten stadig. Den har over det sidste halve års tid ligge rimelig konstant omkring de 82, men er lige nu — efter et par omgange influenza el. lign. — nede omkring de 80. Det ser ud til at det holder…

Andre observationer i forbindelse med vægttab:

 • Jeg får brug for et bælte mere (jeg tror jeg skipper selerne, også de røde).
 • Trapper er ikke så slemme mere.
 • Jeg kan passe de bukser jeg i et optimistisk øjeblik havde købt på tilbud.
 • Der skal fjernes et led i min urkæde.

2 tanker om “Vægt

 1. Tillykke med vægttabet.
  Jeg har været på kuren for en lille måneds tid siden.
  Jeg tabte 7 kg., tog umiddelbart efter ca.1-1,5 kg. på, men holder ellers vægttabet på de der knap 6 kg.
  Jeg har lavet mine kostvaner om, hvilket er meget nemmere for mig da først maven var vænnet til mindre mad, så slik, fedt og sukker udgør nu et minimum af min daglig kost.

  Jeg spiser A-38, med sukker-og-fedtfattigt “drys”, hver morgen. (jeg som aldrig før har spist morgenmad – ha !)
  Dét er nu min kæphest, for nu må jeg sande at det er så meget lettere ikke at blive fristet op af dagen af de forkerte ting.

  Derudover har jeg lavet en “huskeliste” til mig selv, hvor jeg har skrevet forskellige ikke-fedende forslag ned på frokost og mellemmåltider(som er gode at ha´) – altsammen noget jeg godt kan li´ det tror jeg er meget vigtigt, når man snakker kostændring…så man ikke løber sur i noget man egentligt ikke bryder sig om!
  Den kan jeg kigge på hvis jeg synes, men jeg har faktisk ikke brug for den(jeg tror dog, at det var godt at udtænke den)

  Til aften husker jeg bare på ikke at bruge fedtstof, mest grønt, ikke så meget kød, og helst det mest fedtfattige –
  kylling – kalkun – fisk osv.
  Ellers lige hvad jeg vil, men jeg tænker bare altid over at bruge så lidt fedt og sukker som muligt.

  Men jeg spiser skam også både chips og slik og drikker sodavand, vin og øl…
  Men med måde – og det kan man altså lære, selvom man er kommet ud på et sidespor af frådseri.

  Jeg drikker fx. light sodavand, og det er så det jeg giver mig selv lov til – 2-3 glas om dagen – hvis jeg har lyst altså….nogle dage vil jeg meget hellere have koldt vand,
  som jeg altid har i køleskabet, både i ½ liters flasker og på kande.

  Jeg sørger bare for aldrig at give op….(-nu har jeg spist slik…så kan jeg lige så godt fortsætte…)
  Jeg ser det ikke som et nederlag at få lyst til de ting vi allesammen godt ved er overflødige og usunde.

  Giv efter, men giv ikke op!

  Fortsæt i det rette spor, uden dårlig samvittighed, og hold målet for øje..(jeg vil være slank!!!)

  Jeg kan også finde på at tage en “slankedag” ind imellem, hvor jeg spiser meget lidt fast føde, men indtager en masse frugt og grøntsagsjuice(hjemmepresset)
  Det er meget opkvikkende og motiverende og kan netop være en god ting, hvis man dagen i forvejen har “givet efter”.

  Det er det jeg har fået ud af denne kur.
  Går man ind for den med liv og sjæl, er fast besluttet på at tabe sig og følger den til punkt og prikke !!!

  Så er den virkelig god som en start til en kostændring.

  Den dag kommer for alle, hvor det er den helt rigtigt at starte – du skal ikke starte før!!!!

  Jeg vejer nu 71,5 kg. og mit mål er 65 kg.

  Jeg har ikke været på kur i minimum 5 år….minimum!
  For motivationen var der ikke og overvejende har jeg haft det udemærket med min vægt, så jeg har hverken tænkt eller talt om slankekur.

  Men da jeg for alvor blev opmærksom på at kiloene altså ville blive ved med at snige sig på…..og tiden iøvrigt forekom mig gunstig for projektet….SÅ gik jeg i gang,
  og jeg har ikke svigtet mig selv et eneste sekund fra jeg begyndte, for lysten og motivationen var der…

  Jeg håber ikke jeg lyder frelst ?

  Jeg vil bare gerne dele mine erfaringer med andre…
  Håber at alle der går i gang med at få bedre spisevaner,
  gør det på det rigtige tidspunkt, så skal det nok lykkes…

  Mvh. Hanne

 2. Hej.

  Jeg er på 5 dagen at 13 dages kuren. Det har gået rigtig godt, og har fuldt den til punkt og prikke men jeg har kun tabt 1,5!!! er det normalt at vægttabet er så lille 5 dage inde eller ?? gider sku ikke forsætte hvis jeg kun har tabt 2 kg når jeg er fårdig. hjælppp

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *