Holdning!

På en af valgkampens første dage blev bl.a. Enhedslistens Keld Albrechtsen spurgt om, hvilken politisk modstander han helst ville stemme på. Svaret var Birthe Rønn Hornbech.

Det er helt rigtig set. Birthe Rønn Hornbech er en af de få politikere der står ved sine holdninger, uanset om det er belejligt, i overensstemmelse med partilinien, i tråd med meningsmålingerne eller stemmetalsfremmende. I dagens Politiken har hun et debatindlæg under overskriften “Holdninger er bedre end stylede fastelavnsris”, hvor hun bl.a. skriver:

Vi folkevalgte skal lytte til befolkningen, men vi er ikke sat til at løbe efter tidsånden og skiftende stemninger. Der er tværtimod brug for folkevalgte med et solidt fundament og grundholdninger, der styrer de politiske initiativer. Der er brug for folkevalgte, som ved, hvad de vil med Danmark, og ikke render i rumpen på den svingende folkestemning og lefler for alt og alle.

Hvis bare hun kunne trænge igennem med det synspunkt, ville vi borgere have et reelt valg.

Også de konservatives Lars Barfoed gjorde et godt indtryk i DR’s Profilen den anden dag. Han gjorde sig bl.a. til talsmand for, at man ikke burde binde partierne tæt sammen ved at give hinanden vetoret, men istedet fremføre hvad man mente, og først derefter forsøge at opnå et kompromis. Også han gjorde op med partilinien og står højt på listen over de politikere man har grund til at have respekt for.

Del jer efter anskuelse — giv os et valg.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *