Fødselsforberedelse

Vi har nu endelig været til den sidste omgang fødselsforberedelse i form af en forældreeftermiddag på Hvidovre Hospital — endelig fordi de seneste omgange af netop den session vi manglede har været aflyst, og pludselig begyndte det at nærme sig: Den herostratisk berømte slimprop gik samme dag.

Udover besøgene hos jordemoderen og forældreeftermiddagene, har først og fremmest den kommende moder — men til specielle sessioner også den kommende fader — været på kursus hos Afspændingspædagogernes Aftenskole, og tilsammen tror jeg det har givet et godt billede af, hvordan en fødsel og den efterfølgende tid forløber.

Mange oplysninger og informationer er rimeligt indlysende når man er bare nogenlunde oplyst og velorienteret i anatomi og fysiologi — biologibifaget på universitet har også praktiske anvendelser! — men det er faktisk rart at få sat ord på sine forestillinger og få konkretiseret de værktøjer, man kan gøre brug af undervejs. Jeg føler mig for nuværende — inden fødslen, vel at mærke — stadig rimelig overbevist om, at det nok skulle være gået uden bøger og kurser, men jeg tror samtidig at det kommer til at gå endnu bedre med den ekstra viden og gennemgang i bagagen. Enkelte indslag undervejs har været mere kuriøse end oplysende, f.eks. fødselsfilmen og gentagelserne af de forventede begivenheder, men alt i alt synes jeg det har været en god investering.

Nu er den famøse taske snart ved at være færdigpakket, og alarmniveauet er sat op til gul: Mobiltelefonerne er konstant opladede, kameraet er gjort klar, og der er altid en plan B der rumsterer i baghovedet.

Alligevel er det som om jeg ikke føler mig helt klar — det kan godt være det er hustruen der har barnet i maven, men jeg har vist sommerfuglene…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *