Udskæringsoversigt på kødtavlen

For os som ganske vist er vokset op på landet, men ikke har stået i lære på det lokale slagteri, har Kødbranchens Fællesråd været så venlige at stille et fint lille værktøj til rådighed:

Okseudskæringer

Det findes i både en kalve- og en okse-udgave (men man kan ikke linke direkte til dem).

Jeg tror vi skal have Braiseret oksetværreb i morgen (men er faktisk lidt i tvivl — selvsamme Fællesråd mener åbenbart at en sådan tværreb kun er god til suppe, og vores råvare er egentlig kun en kalv, som tilsyneladende slet ikke har en sådan én).

En tanke om “Udskæringsoversigt på kødtavlen

  1. Det er jo nok lidt sent ifht. din middag, men du skal være opmærksom på at den kalv du har købt i virkeligheden er ungkvæg og derfor har samme udskæringer som oksen. Det skyldes at man historiske har defineret kalve anderledes i Danmark og det har nogle valgt at holde fast i.

    mvh
    Ole Jensen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *