Reboot 10, dag 2

Andendagen på Reboot 10 var bedre end den første, i hvert fald i forhold til oplevelsen af at være med i en genudsendelse:

Thinking Through Free
Jerry Michalski gav os en tur rundt om “free”, et indblik i hans hjerne der vel egentlig gav flere spørgsmål end svar.
Free Information Structures
Tagging, folksonomier, ontologier mv. blev sat sammen af Thomas Vander Wal — om hvordan det vi gratis stiller til rådigheder i form af tagging mv. kan bruges frit (men også bag lukkede døre) til at forbedre oplevelserne for os alle sammen, og i mange tilfælde også forbedre bundlinien i virksomheder der kan finde ud af at bruge det.
Building the Open Web
David Recordon præsenterede sit og SixApart’s syn på det åbne web, og kastede om sig med acronymer og forkortelser: RSS, Atom, Jabber, OpenID, OAuth, Microformats, osv…
How do the Corps Handle Free?
Andy Boyd fra Shell fortalte lidt om brugen sociale værktøjer internt i organisationen, og blev stillet over anklagende spørgsmål som repræsentant for olieindustrien — hvordan passer “fri” ind i den sammenhæng, i forhold til demokrati og korruption?
Freeing Social Networks
I rummet der ikke var et rum, rum 1, forsøgte Colin Schlüter at bygge videre på udfordringen i forhold til de tekniske aspekter af sociale netværk der gerne vil være frie.
Act on ACTA
Fra Sverige — Piratbyrån og The Pirate Bay — kom Peter Sunde og Magnus Eriksson med en opfordring til at gøre noget ved ACTA, en måske kommende handelsaftale der i øjeblikket forhandles bag lukkede døre, og som kan få stor betydning for bl.a. ophavsret og brugen af kryptering.
Keeping the Web Free
Anne van Kesteren fra Opera og HTML5 WHAT-WG fortalte lidt om hvad man kan forvente sig af fremtidens HTML — herunder specielt udvalgte elementer efter behov…
Cloud Computing, No Boundaries
Simone Brunozzi fra Amazon fortalte inspirerende om hvordan fremtiden ser ud for dem der har behov for regne den ud — og hvordan “Computing in the Cloud” kan hjælpe dem der vil ind på et marked.
Free to Migrate
Den temmelig hypede Chris Messina fortalte lidt om barcamp og DiSo, uden at imponere…

Udover det løbende fastlagte program var der selvfølgelig socialisering, og det skal man bestemt ikke undervurdere — det er også en del af Reboot, og kulminerede i M. G. Petersens familiehave og på Idealbar og Vega…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *