Kategoriarkiv: Fødevarer

Den perfekte Mojito?

Mojito
Foto: Norm Walsh

Sidste år, faktisk for præcis et år siden, på den amerikanske uafhængighedsdag, skrev Norm om opskriften på “The perfect Mojito“, men selvom der altså er gået en rum tid siden da, har jeg endnu ikke fået afprøvet den, formentlig bl.a. fordi jeg ikke har hvid rom i husets barskab.

4,5 cl hvid rom
1,5 cl frisk limesaft
15 gram sukker
3 cl sirup
Friske mynteblade
Danskvand
Knust is el. lign.

Rør sukker, limesaft og et par mynteblade sammen i et glas. Tilsæt rom og sirup, og rør godt. Fyld glasset med is og danskvand. Pynt med mynteblade og servér.

Det bliver nok heller ikke i år, selvom 4. juli faktisk burde indbyde til det, men så kan jeg jo prøve en af de andre Mojito-udgaver i mit Mojito-opskriftsarkiv, for noget skal mynten i haven jo bruges til…

Krydderurter

Mojito Classic

Mojito
Foto: psychofish

Til reference en dag når solen skinner og jeg synes der er overskud til at dele nogle stykker af dem:

Klassisk Mojito:

  • 5 cl. (lys) rom
  • 1 spiseskefuld fint sukker
  • Limeskiver
  • Danskvand
  • Mynteblade
  • Knust is (eller isterninger)

Bland og knus mynteblade, sukker og lime i et glas. Tilføj rom og is i en shaker og ryst. Hæld i højt glas og fyld efter med danskvand. Pynt evt. med mynteblade og limeskiver.

Bæredygtig bæredygtighed?

Det ser ud til, at der er gode nyheder for verden, os og vores efterkommere: Økologi kan måske alligevel redde verden.

Det har hidtil været en kamp op ad bakke at få udbredt økologi, ikke mindst fordi det tilsyneladende alligevel ikke har været bæredygtigt at dyrke bæredygtigt. Egentlig har problemet været misrepræsenteret en del, for der er jo overflod og overproduktion i visse dele af verden, mens der i andre dele har været mangler, men de grundlæggende beregninger har været tvivlsomme.

Hvis vi så samtidig kan få afgifter på luftfart begynder det at ligne noget — så behøver vi ikke længere være helt så bange for, at kloden reelt er brug-og-smid-væk…

Udskæringsoversigt på kødtavlen

For os som ganske vist er vokset op på landet, men ikke har stået i lære på det lokale slagteri, har Kødbranchens Fællesråd været så venlige at stille et fint lille værktøj til rådighed:

Okseudskæringer

Det findes i både en kalve- og en okse-udgave (men man kan ikke linke direkte til dem).

Jeg tror vi skal have Braiseret oksetværreb i morgen (men er faktisk lidt i tvivl — selvsamme Fællesråd mener åbenbart at en sådan tværreb kun er god til suppe, og vores råvare er egentlig kun en kalv, som tilsyneladende slet ikke har en sådan én).

Mint Julep

Mojito
Foto: w0arz

I gode venners lag kan det være rart med en god drink — eller flere.

Blandt tidens favoritter er Mojito, som findes i flere udgaver og variationer. Nogle er med cubansk rom, som traditionen vist foreskriver, men i min omgangskreds er det rom fra Guatemala der står øverst på listen.

En variation over temaet mynte og sukker findes i Mint Julep fra Kentucky, som jeg først og fremmest noterer mig her så jeg ved hvor jeg har den:

  • En håndfuld mynteblade stampes i et glas
  • Glasset fyldes med is og bourbon
  • Lidt neutral sirup tilsættes
  • Der pyntes med et mynteblad

Endnu en variationsmulighed er at koge sin egen sirup med sukker, vand og hakkede mynteblade.

Skål!

Blogforum2

Der er blogforum2 på søndag i Københavnstrup, og alle de andre børn kommer, så jeg vil også være med.

Du skulle også tage og kigge forbi, det foreløbige program ser faktisk ganske godt ud.

Jeg har haft kryds i kalenderen gennem længere tid, og når nu jeg kun kunne være med på wikien og ikke til planlægningsmøderne, må jeg hellere gøre mig gældende når der skal spilles bingo (?) og drikkes øl. Og inden. Eller noget.

tt:

Sommertræf

Weekenden bød på SF’s årlige sommertræf på Højskolen Snoghøj.

Som forventet — det var første gang vi var med — var det en ganske fornøjelig og hyggelig oplevelse, med bl.a. rå stemning i Herreværelset, hoppeborg for de mindste og lidt sol mellem bygerne.

Derudover var der naturligvis politiske indslag i form af bl.a. indlæg om Mellemøsten, trafficking (med Balder), integration og så naturligvis det mere populære søndagstopmøde med Helle T, Villy S og Marianne J:

Helle, Villy og Marianne

Sidstnævnte arrangement var dog en smule skuffende — og ikke kun på grund af regnen. Tilsyneladende nægter de Radikale fortsat at tage stilling til ret meget andet end sig selv, og det betyder at det på trods af meningsmålinger der viser tæt løb, stadig ikke er helt klart hvordan udsigterne til et regimeskifte egentlig ser ud.

Der var dog enkelte opløftende momenter, bl.a. da Marianne Jelved brugte det velkendte citat om “de bredeste skuldre skal løfte de tungeste byrder”.

Alt i alt en glimrende weekend, der med god inspiration peger frem mod det kommende års arbejde, både lokalt, regionalt, nationalt og globalt.

Alternativ weekend

En gang i mellem dukker der en weekend op, som adskiller sig mere end normalt fra en gennemsnitlig en af slagsen.

Den forgangne weekend var sådan en — og den begyndte tidligt. Allerede fredag eftermiddag kl. 15:30 faktisk.

Mens man sidder der på arbejdet, sniger der sig pludselig en flok mennesker op på siden af en. Det var tid til polterabend. Så sidder man der med en smule urolig fornemmelse i maven, men heldigvis har man sørget for at omgive sig med venner der ikke tænker i strøgtur, hagesmæk, balloner og kyssetur.

I stedet blev det til en omgang discgolf i Valbyparken, særdeles god mad på Dag H, og naturligvis mere end rigeligt af de våde varer.

Discgolf

Lørdagen blev afskrevet på kontoen for tømmermænd og søvnunderskud, men dog med en enkelt ekskursion til Hvidovre Stationscenter for at uddele æbler og materiale i anledning af SF’s skolestartskampagne.

Søndagen bød på Hvidovre Tour, 50 kilometer på cykel — i konstant regn. Vi klarede os igennem på lige under 4 timer med gode stop undervejs, men jeg håber vejret bliver bedre næste år, for jeg har på fornemmelsen det er en flot rute. Det er dog svært at få øje på når vandet løber ind i øjnene og får kontaktlinserne til at svømme mere end godt er.

Depotstop