Kategoriarkiv: Demokrati

Håb!

SF’s generelle pay-off på plakater og andre propagandamaterialer er “Det ku’ være så godt!”, og selvom udtrykket indeholder en vis portion kritik, er det dog først og fremmest håbefuldt.

Håb var også nøgleordet i SF Hvidovres valgkamp, for der var trods alt ingen der forventede, at fremgangen ville blive så markant, at det blev til fire pladser i Kommunalbestyrelsen.

Ikke desto mindre var det netop hvad der skete, og nu da konstitueringen også er faldet endeligt på plads — uden det helt store drama — står det klart, at jeg er kommet tæt på magten i kommunens Teknik- og Miljøudvalg samt Arbejdsmarkedsudvalg: Hustruen er på plads, og selvom der jo også er andre med indflydelse, er det vist ikke urimeligt også at håbe på forandring.

Katrine Høybye Frederiksen, Medlem af kommunalbestyrelsen for SF i Hvidovre Kommune

Det bli’r så godt!

Familiekandidat

Der er nu under 3 uger til kommunal- og regionsvalget den 17. november, og valgkampen er godt i gang.

Som altid er jeg med til at stable den lokale SF-kampagne på benene, men denne gang er alligevel lidt speciel: Hustruen stiller op!

En god del af de sidste dages aktivitet har derfor været at klynge trykte udgaver af nedenstående op i de lokale lygtepæle:

Katrine Høybye Frederiksen, Kandidat til kommunalbestyrelsen for SF i Hvidovre Kommune

Det føles alligevel lidt underligt…

Reboot 11: Action!

Action

Dag 2 på Reboot 11 er gået i gang, og der er lige nu lidt stille, der er nok nogen der lige skal op i omdrejninger efter førstedagen (og dagen før, måske). Jeg har heller selv ikke nået at fordøje alt det der skete i går, men jeg har da noteret nogle nøgleord, størstedelen fra Tor Nørretranders glimrende aftenindlæg:

  • Distribuerede systemer virker bedre end decentraliserede (eksempel: World Wide Web med links) — hvilken betydning har det for demokratiet og en venstreorienteret dagsorden?
  • Ny tidsperiode: The Link Age
  • Just Add Daylight
  • Her-og-der-kort — “Here & There Maps
  • Kan en 3D-printer revolutioner fremstillingsprocessen og i sidste endte designrettigheder og copyright?
  • På 100 timer kan man blive god til noget, på 10.000 kan man blive ekspert

Temaet for årets Reboot er “Action”, og allerede inden dag 1 gik i gang i går, have jeg taget det meget bogstaveligt, og fået verdensfirmaet MFD Consult op at køre på WordPress — endelig! Når nu jeg selv skal sige det, synes jeg faktisk det er blevet ganske godt.

Nu mangler jeg sådan set bare at få denne blog op at køre, både i forhold til en WordPress-installation der mangler opgradering, og på det rent indholdsmæssige niveau; der har været temmelig stille her det sidste år.

Jeg kunne altså godt tænke mig at holde fast i det handlingsorienterede tema i den kommende tid, for jeg har allerede fået inspiration til et par projekter, herunder automatisk måleraflæsning og opkaldsinformation via Twitter. Trine-Maria fra Socialsquare havde nogle gode pointer i relation til at fastholde fokus, så selvom jeg ikke er helt sikker på hvordan min hjerne fungerer, kan det være jeg kan lure nok til at klare det alligevel.

Du kan i øvrigt finde nogle løbende #reboot11-kommentarer på min twitter-konto @mortenhf.

Reboot 10, dag 1

Reboot 10

Den første dag på Reboot 10 lakker mod enden — det står lige nu 1-0 til Spanien — og i modsætning til andre (clausd, Dalager og Las Pommes) var det ikke en dag jeg havde planlagt i detaljer. Faktisk var kun udgangspunktet på plads, resten fulgte løbende i takt med det opdaterede program.

Det endte dog som sædvanligt med et resultat jeg kan være tilfreds med, selv ikke katteblogskontroverser kan trække ned:

Preboot
Kanalrundfart og slagterens bedste på Halvandet.
Howard Rheingold
Smart Mobs — og de ikke så smarte.
Free Government Data
Peter Parkes om baggrund og muligheder for frie data fra det offentligt, forhåbentlig med senere opfølgning fra Dalager og andre i nærheden af OIOREST.dk.
Common Enterprise: Building a Business on Free Data
Nick Black fra CloudMate om hvilke udfordringer der er tilbage når datagrundlaget er frit — eller i hvert fald tilgængeligt, uanset om det er som information eller uden mening.
Individuality, belonging, and scalar freedom
Stowe Boyd, på det seneste “kendt” for bl.a. twitpitch, med et delvist pessimistisk syn på stammer og edglings.
Infrastructure gratis & libre
Der er — og vil være — nok båndbredde (undtagen på Reboot), sagde David S. Isenberg, men hvem skal betale?
Digital Activism
Caroline Nellemann fortalte om den iranske blåkosfære, som også med sit fokus på bl.a. religion adskiller sig en hel del fra den danske af slagsen.
Cultural angst and the end of free communications? FRA
Oscar Swartz opdaterede os på det seneste fra den anden side af Øresundsbron — den svenske blåkosfære har haft held med at sætte dagsordenen i forhold til overvågning, desværre dog indtil videre uden praktisk resultat.
On the internet of things
Fra Violet kom Rafi Haladjian og fortalte om Nabaztag, en net-forbundet dims der engang havde en prominent placering på min ønskeliste — det lykkedes ham dog ikke at forbinde sig til mig.
Free press, free speech
Dan Gillmor tilbage på Reboot med en opdateret status — han er optimistisk, selvom det kan blive en rodet affære over de næste år: Alting tyder på at både journalister og border-ditto nok skal få styr på det hele.

I morgen er der endnu en dag…

Mashups er farlige

Det tidligere omtalte valgkampsmashup fra SF, Find Villy, har vist sig at have en uventet sideeffekt: Det har været muligt for nogle ingeniørstuderende m.fl. at lure, hvor hurtigt Villy har kørt i sin kampagnebil — og tilsyneladende er det til tider gået lidt for stærkt, i hvert fald i forhold til fartgrænserne.

Hvis vi et øjeblik ser bort fra, at der er en vis usikkerhed i målinger og registreringer, illustrerer sagen vist først og fremmest, at mashups har den fine egenskab, at man kan bruge dem til bl.a. at skabe nye mashups — og i dette tilfælde altså til at faktatjekke en politiker…

Faktatjek har om noget været det netop overståede valgs tema, desværre har det bare været petitesseafdelingen der er blevet undersøgt, ingen af de grundlæggende påstande om samfundets tilstand er blevet underkastet et kritisk blik.

Ryk til venstre

Det blev desværre ikke til en ny regering i denne omgang, men der er alligevel kommet noget godt ud af valget.

SF er mere end fordoblet, regeringspartierne, deres støtter og højrefløjen generelt er gået tilbage, og opgjort på de to akser, den økonomiske og den værdimæssige, er Danmark rykket godt mod venstre, desværre dog stadig med overvægt til højre på den værdimæssige akse:

Akse/Parti A B C F O V Y Ø 2005 2007
Økonomi 2 -2 -3 3 1 -1 -4 4 0,2 0,35
Værdier -1 2 -2 3 -4 -3 1 4 -1,39 -1,21

De sidste to kolonner angiver mandatvægtet sum af de placeringer jeg har tildelt de enkelte partier — alternative metoder til at opgøre udviklingen imødeses med interesse…

Folketingsvalgspanelistdebut

Valgmøde

En enkelt debataften har ikke gjort mig til politiker…

Aftenens valgmøde om it-politik gik sådan set rimeligt, men jeg var bagud på point allerede efter mit åbningsindlæg — i hvert fald hvis pointene blev tildelt efter taletid. Jeg kan altså ikke finde ud af det med at svare uden at svare, at tale uden at sige noget, eller at gentage andres synspunkter, let omformuleret, bare for at sige noget.

Det gjorde det ikke voldsomt meget bedre at der blev fokuseret meget på terrorlovgivning og medieforliget med medielicens (som SF desværre har stemt for) og på lovgivningsprocesser som jeg af gode grunde ikke har været del af, så jeg endte med at have brugt omkring en fjerdedel af den tid de mest aktive havde brugt.

Det blev dog også til et par gode diskussioner, bl.a. om it i folkeskolen, hvor det blev klart hvem der mener at open source og åbne standarder har en reel rolle at spille, og hvem der egentlig helst så status quo og monopolet bevaret. Jeg lærte også en del undervejs, så selvom det ikke var en ubetinget succes eller fornøjelse, fik jeg da i det mindste noget med hjem. Om det så også blev til stemmer ved valget er nok tvivlsomt, men jeg fik da et bifald eller to fra de omkring 40 tilhørere.

Jeg var blevet placeret mellem Ny Alliances Camilla Bartholdy og De Radikales Morten Helveg Petersen — som buffer? — og det var fint nok. Om ikke andet så fordi jeg kunne se, at Morten Helveg noterede sig mit forslag om it-vurderinger på samme måde som der er miljøvurderinger og ligestillingsvurderinger ved udarbejdelse af lovforslag.

Nå ja, og så fik jeg hilst på den virtuelle kandidat, Bent Soelberg — ham var jeg ikke overraskende ikke særlig enig med — og på den konservative Claus Christiansen, som var lidt af en klovn, der mod slutningen rodede sig ud i en grundig misforståelse om filformater.